Головна » 2010 » Березень » 8 » Жінки про жіноче свято
12:38
Жінки про жіноче свято
У п’ятницю 5 березня на ТРК Буковина пройшов годинний прямий ефір, темою якого став Міжнародний жіночий день. Гостями ведучого – студента п’ятого курсу спеціальності «Журналістика» Олега Ящука – стали жінки: Наталка Батракова – депутат міської ради і дослідник гендерних питань, Тетяна Мунтян – спортсменка, багаторазова чемпіонка України і дворазова чемпіонка світу зі стрільби з лука та Любов Василик – член НСЖУ та завідувач кафедри журналістики ЧНУ. У студії гості говорили, чим для них є жіночий день, які асоціації викликає.

Наталка Батракова звернула увагу на гендерні проблеми в сучасному українському суспільстві. На її думку, нині жінка вкрай мало представлена у владі, в політиці (у ВР лише 8 % жінок), гендерні програми фінансуються за залишковим принципом (з минулорічного міського бюджету виділено лише 20 тис. грн. – п’ята частина від запланованого). Наголошувалося на тому, як запровадити європейські стандарти у вирішенні гендерних питань (там, зокрема представництво жінок у владі й політиці складає 33%).

Тетяна Мунтян наголосила на становищі жінки у спорті, порушила проблему жінок-тренерів, яких в Україні меншість порівняно з європейською практикою. Дискусія зав’язалася і навколо того, що збірна України, на жаль, повернулася з останньої олімпіади у Ванкувері без медалей. Які тому причини? Йшлося про відкриття нею власного спортивного клубу для підготовки українського олімпійського майбутнього.

Любов Василик звернула увагу на становище жінки в освіті й науці, на порівняно незначний відсоток жінок-докторів наук серед вітчизняних вчених. Науковець розповіла про негативи стереотипізації масової свідомості, яку некритично впроваджують ЗМК, адже вони формують стандарти мислення, за якими жінка сприймається як виключно слабша від чоловіка і подається, особливо в рекламі, як об’єкт переважно еротичних прагнень. В той же час її майже не зображують як самодостатню особистість – через наукову діяльність, інтелектуальні інтереси, бізнес-середовище тощо. Було проаналізовано зразки реклами, представлені у нашому місті.

Гості відповіли на запитання телеглядачів та поділилися власними секретами успішності.

P.S. Reporter.cv.ua приєднується до найкращих побажань і вітає зі святом усіх дівчаток, дівчат, жінок, панянок, паняночок....Шановні представниці прекрасної половини людства, ви прекрасні!
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 1170 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 4
4 Forever!  
0
От коли Олег створить свій сайт - будуть його піарити, а поки що хай живе піар найкращої кафедри на факультеті smile

3 Lara  
0
То,щоб усі знали,які на жур. кафедрі студенти)) нема там пафосу,бо насправді не Олега,а ЖУРКАФЕДРУ піарять!))

2 думка  
0
А де там пафос? Все по факту wacko

1 Критик  
0
Таке пафосне представлення ... ведучого!
Автор статті випадково не Олег Ящук? biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]