Головна » 2012 » Липень » 31 » Завершився спільний міжвузівський проект
00:11
Завершився спільний міжвузівський проект
НОВІТНІ МЕДІА ТА КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ : комплекс навчальних програм для спеціальностей «Журналістика», «Видавнича справа та редагування», «Реклама та зв’язки з громадськістю» / За заг. ред. В. Е. Шевченко. — К. : Паливода А. В., 2012. — 412 с.
       Завершився ініційований Міжнародним фондом «Відродження» міжвузівський проект «Підвищення якості фахової освіти з новітніх медіа та комунікаційних технологій у регіональних навчальних закладах» (2010-2012), у якому взяли участь викладачі кафедри журналістики ЧНУ ім. Ю.Федьковича. Результатом стало видання комплексу навчальних програм «НОВІТНІ МЕДІА ТА КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ». Розробка презентує навчальні програми, важливі у підготовці фахівців для інформаційної галузі за бакалаврським та магістерським рівнями. Програми інтегрують останні напрацювання з теорії соціальної комунікації, журналістикознавства, теорії видавничої справи та редагування, реклами та PR, актуальний практичний досвід у відповідних сегментах медіа-діяльності. Зокрема, рекомендовано розробки таких вузівських курсів, як «Основи мережевих технологій», «Юзабіліті сайту», «Основи технічної естетики та дизайну видання», «Веб-дизайн та html-програмування», «Інтернет-телебачення», «Системи управління контентом», «Колористика», «Правові засади функціонування Інтернет-ЗМІ», «Інформаційне моделювання», «Професійна інфографіка», «Управління активністю аудиторії» та інші.
   Для глибшого розуміння положень навчальних тем учасники проекту уклали тлумачний словник, що охоплює засадничі поняття і терміни Інтернет-журналістики.
   Голова фахової НМК Володимир Різун підкреслив:
   - Необхідними трансформаціями навчального процесу є введення до нього нових дисциплін, відповідних вимогам медіаринку, а також розробка та унормування української термінології,пов’язаної з лексико-семантичними полями новітніх комунікаційних явищ і технологій. Тож, представлені в цьому виданні комплекс навчальних програм і термінологічний словник, підготовлені викладачами українських вищих навчальних закладів за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», є конкретним внеском у розв’язання зазначених завдань. Такі колективні праці модернізують зміст фахової освіти і закладають підвалини для підготовки якісних кадрів для медіагалузі, а значить для належного задоволення комунікаційних потреб українських громадян, вироблення та реалізації ефективної комунікаційної політики держави.
   З виданням можна ознайомитися за посиланням: http://rghost.ru/39451331
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 949 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]