Головна » 2013 » Червень » 11 » Завершилось навчання на проекті «Цифрові медіа в університетах України»
21:42
Завершилось навчання на проекті «Цифрові медіа в університетах України»
 Учора 10 червня завершився проект «Цифрові медіа в університетах України», який впродовж 2012-1013 рр. реалізувався благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» у партнерстві з Могилянською школою журналістики НаУКМА.

  У його рамках викладачі кафедри журналістики ЧНУ разом з представниками ще чотирьох вузів, які готують журналістів, пройшли навчання роботі з новими медіа. Семінари та тренінги відбувалися під керівництвом провідних міжнародних фахівців, зокрема, викладачів-практиків і професорів університетів США та Великобританії. Учасники працювали на базі сучасного мультимедійного центру НаУКМА, засвоюючи досвід зарубіжних колег при роботі з новими медіа та обмінюючись власними навичками і спостереженнями. За рік вони опанували те, як одну історію можна подати в різних медіа, освоїли аудіо- та відеоподкасти, зрозуміли концепцію створення інфографіки, а також оволоділи основами медіа-економіки та менеджменту.

  За результатами стажування у програму підготовки журналістів будуть введені нові навчальні курси та модулі, пов’язані з навичками роботи в онлайн-журналістиці, а деякі з новітніх медіа-трендів уже запроваджені. Так, зокрема, студенти засвоїли базові навички роботи із соціальними медіа, запровадили і наповнюють контентом власні блоги на WordPress, відзняли свої перші відеоподкасти, спробували побудувати концепцію інфографіки. З нового навчального року вони працюватимуть над аналізом інформаційного ринку та формуванням позиціонування видання, вивчатимуть форми організації та проблеми власності у медіабізнесі, специфіку редакційно-видавничого маркетингу, промоушен ЗМІ.

  Дипломи учасникам проекту вручили керівник проекту «Журналістика цифрового майбутнього» Олександр Власенко та директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко.


 
 
 
Також з інформацією про проект можна ознайомитися за посиланням: http://www.fdu.org.ua/news/128  

Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 593 | Додав: | Теги: новітні медіа | Рейтинг: 5.0/13
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]