Головна » 2011 » Січень » 6 » Виставка Франсуа Гзав’єра Сарразіна
17:03
Виставка Франсуа Гзав’єра Сарразіна
Після зустрічі зі студентами спеціальності "журналістика" відомий канадський фотохудожник Франсуа Гзав’єр Сарразін відкрив на факультеті у 61 а. виставку власних фоторобіт. Проблематика його робіт - життя звичайних людей. Фотографії відображають стиль життя громадян різних країн Європи.  На розсуд публіки митець представив свої найпомітніші роботи, які були зроблені під час подорожей. Основною темою виставки, якій присвячена значна частина робіт, є реклама. Фотограф досліджує систему впливів цього виду ЗМІ на свідомість споживачів. 
 Під приціл об’єктива митця також потрапили настрої людей на вулицях. Оскільки Франсуа дуже любить подорожувати, то і його роботи інтернаціональні. До України він завітав із Румунії. Спеціально організовувати тут свою виставку не планував. Утім зізнається, Чернівці дуже сподобалися, тому вирішив зробити своєрідний різдвяний подарунок його жителям.
  Проте організувати виставку в нашому місті для канадського митця не так уже й легко. Не було навіть де роздрукувати самі фото, оскільки Франсуа знімає їх на плівку, до того ще й чорно-білу.
 Організаторами виставки виступили кафедра журналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та фотоклуб «Позитив». Саме вони допомогли іноземцю роздрукувати свої роботи та знайшли приміщення для експозиції.
  Хоч Чернівці і не бідні на різноманітні виставки, проте ця, за словами відвідувачів, особлива. І не тим, що її організував іноземний митець, а тим, що тут як прості відвідувачі, так і досвідчені фотографи побачили дійсно якісне мистецтво.

Фотограф народився 1975 року в Оттаві. Освіту здобув у «Loyalist College Belleville» в Онтаріо. Під прицілом його об’єктива – настрої людей на вулицях. Протягом свого життя фотограф відвідав багато країн – Китай, США, Монголію, Францію, Непал, Сінгапур, Таїланд та Філіпіни. Його улюбленими митцями є всесвітньовідомий фотохудожник і журналіст Віжі (справжнє ім’я Артур Феллінг, 1899 – 1968 рр.), Вільям Гарнетт, який прославився в аерофотозйомці та майстер відвертих знімків Девід Лакапеллє.

Фотовиставка діятиме до 14 січня, тож усі бажаючі зможуть її відвідати.

 

Сергій Вальчишин,

Ліля Шутяк

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 765 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]