Головна » 2011 » Травень » 6 » Вишиванка - це стильно
20:16
Вишиванка - це стильно
  Чотири роки підряд ЧНУ популяризує свято вишиванки. Воно народилося зі студентської ініціативи на факультеті історії, політології та міжнародних відносин і сьогодні стало не лише загальноуніверситетським, а й загально-міським. Після того, як одного дня молодь у вишитих сорочках прийшла на заняття, акцію підтримала громадськість. За ці роки вишиванки одягали в дитсадках та школах, на заводах та підприємствах. Таксисти, водії маршруток та тролейбусів теж підтримали ініціативу студентів. Філологічний факультет також долучився до дійства. Багато студентів та викладачів прийшли на роботу у вишивках.
  Найперше гігантську вишиванку розміром 10 на 5 метрів, пошиту підприємством "Арніка", "одягнули" на резиденцію. Незвична "обнова" на балконі головного корпусу ЧНУ привертала увагу як студентів, так гостей міста - багато охочих фотографувалися на згадку.
   Свято плавно перетекло в урочистості з нагоди 175-річчя Сидора Воробкевича. Його учасники вирушили від корпусів ЧНУ у сквер напроти, де стоїть пам’ятник-погруддя письменника.
   Та найбільшого розмаху студентська ініціатива сягнула пообіді, коли до Центральної площі міста зійшлися представники всіх факультетів ЧНУ, а також натовпи чернівчан у вишиванках – діти, учні, студенти інших вузів, працівники різних підприємств та організацій. Поки учасники акції співали і танцювали, на площі "інкогніто" працювали представники Гіннесівської лічильної комісії. Аби побити існуючий рекорд України за кількістю людей, які зібралися у вишиванках в одному місці, потрібно було нарахувати 3229 осіб. Свої результати комісія оприлюднить протягом тижня, та наразі перші неофіційні дані свідчать про те, що у вишитих сорочках на площу прийшло біля чотирьох тисяч чернівчан.
   Сподіваємося, що вже незабаром у Книзі гіннесівських рекордів з’явиться запис про День вишитої сорочки на Буковині.
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 788 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]