Головна » 2011 » Липень » 19 » Віртуальна реальність
21:03
Віртуальна реальність
  Сьогодні життя без сучасних компютерних технологій, інтернету… важко уявити. Це все створювалося для отримання вільного часу, часу для саморозвитку. Але сучасна молодь цей дорогоцінний час використовує для створення власної віртуальної реальності.
    Життя в інтернеті сьогодні прийнято за норму і необмежене у віці."Люди починають створювати віртуальну реальність, яка не просто не належить присутності, а є альтернативною і присутності, і відсутності. Події, які мають місце у віртуальному середовищі, втягують у себе як існуючі, так і неіснуючі речі. Основними властивостями віртуального простору, сформованого інформаційними потоками, є мінливість, симуляційність, знеособленість, поверховість людських контактів, принципова відкритість, антиієрархічність, децентрованість, мобільність".
  Соціальні мережі-не лише засіб комунікації,а й новітня шкідлива звичка.Вони давно вже перестали бути тільки корисними.А й починають приносити шкоду.Основними причинами втечі з реального життя у віртуальне є страх - неможливість самореалізуватися. Страх перед цим змушує відмовитись від жорстокого світу людей, аби поринути в ілюзію, де легко завоювати авторитет і стати героєм.
  Люди бояться реального життя і тікають у віртуальний вимір, де всі свої страхи легко приховати за маскою інших обставин, тому що реальне життя - це права та обов’язки, які так всіх лякають... Люди бояться жити по справжньому!
  "Деякі вчені пов’язують з віртуальною реальністю модель реальності, що створюється комп’ютерними середовищами, яка створює ефект присутності людини в ній, дозволяє діяти з уявними об’єктами... Віртуальна реальність виступає як новітня технологія, а подібні явища, які відбуваються без технічного оснащення, трактуються як патологія. Неправильно було б думати, що смисл віртуальної реальності міститься в повторенні світу, навпаки, вона направлена на його подолання чи хоча б доповнення". Так, в даному випадку відбувається віртуальний розвиток, пов’язаний з породжувальною діяльністю людини, що заклало новий етап в житті цивілізації. Однак все одно розвиток не може не залежати від людини.
  В наш час збільшуються можливості людини щодо використання комп’ютерних віртуальних технологій. З таким стрімким розвитком віртуальні технології все більше проникатимуть в різні сфери нашої діяльності. Все це досить суттєво впливає на економічні, політичні відносини людства. Але всі ці зміни необхідно будувати на високих моральних принципах, направляти не на загибель душі і тіла людини, а на її розвиток.
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 904 | Додав: Нікуся | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]