Головна » 2011 » Липень » 16 » Випадковості життя...
00:29
Випадковості життя...
  Одна моя знайома висунула теорію, що в житті нічого не відбувається випадково: неможливі випадкові знайомства, випадкові зустрічі, випадковий успіх чи то випадкова невдача. Все у нашому житті закономірно.
  Взагалі то випадковість - це непередбачені, несподівані обставини, що раптово виникають; явища, факти, що виникають без будь-якого внутрішнього зв'язку з чим-небудь і нічим не обумовлені.
  Але хоча ці явища виникають раптово, вони все ж таки як не як різні для кожної людини. І кожна людина сприймає їх по-різному. Ну, ця думка відповідає думці, що від долі нікуди не втечеш, і на думку приходять слова В. Шекспіра: "Я лише блазень у руках фортуни!" З цією думкою можна погоджуватися, а можна просто відкинути. Можна вважати, що все вже давно написано і ми просто слідуємо нашій долі, чи то бути впевненим, що ми самі є творцями власного життя. Адже ми самі приймаємо власні рішення! Ми обираємо професію, вуз, місце роботи. Ніхто за нас цього не робить. 
  Але все ж таки останнім часом я спостерігаю одну дивну річ: у нашому житті є особи, з якими ми обов'язково маємо зустрітися, незалежно від того, який шлях обираємо. Проста випадковість чи доля. Я погоджуюсь з Фрейдом, що нічого просто так не відбувається, але я не вірю в те, що від нас в житті нічого не залежить. Але все ж таки, якщо розібратися, то є вибір, який ми робимо свідомо і той, що здійснюємо неусвідомлено. То чи все в житті закономірно чи це просто нав'язливі ідеї самовиправдання для песимістів???
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 734 | Додав: Нікуся | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]