Головна » 2011 » Квітень » 11 » «Війна» журналістів майбутнього
21:13
«Війна» журналістів майбутнього
  Безсонні ночі серед стосів книжок та конспектів… Страх перед тим, що ще не все вивчено, не все прочитано… Саме такі відчуття переживала більшість майбутніх журналістів, видавців та рекламістів перед міні-війною під назвою «ІІ етап Всеукраїнської олімпіади за напрямом «Журналістика та інформація». Олімпіада відбувалася зі спеціальностей «Журналістика», «Видавнича справа та редагування», «Реклама та зв’язки з громадськістю». Полем бою, вже третій рік поспіль, став Сумський державний університет, тривала запекла боротьба за першість серед студентів вищих навчальних закладів України з 22 по 24 березня. Поборотися за призові місця цьогоріч приїхала рекордна кількість учасників – 175 студентів з 33 вишів України. Чернівецький національний університет представляли студенти ІІ-IV курсів спеціальності «Журналістика»: Сергій Вальчишин (ІІ курс), Аліна Агопшук (ІІІ курс), Христина Федик та автор цих рядків – четвертокурсниці.
   Студентів-воїнів зі спеціальності «Журналістика» поділили на два рівні: до першого ввійшли представники ІІ-ІІІ курсів, а до другого – ІV-V-х. Сама ж олімпіада була розбита на дві частини. У першій частині учасники виконали теоретично-практичні тестові завдання, у яких вони змогли використати всю свою бойову артилерію у вигляді знань та вмінь, набутих за час навчання. Друга частина була творчою. Для спеціальностей «Журналістика» і «Реклама та зв’язки з громадськістю» директор департаменту кадрової політики концерну «Укрросметал» Олександр Неселевський провів прес-конференцію, на основі якої майбутні журналісти повинні були написати матеріал в довільно обраному жанрі, а рекламісти мусили створити рекламно-інформаційну кампанію. Учасники спеціальності «Видавнича справа та редагування» отримали завдання проаналізувати науковий журнал «Сумська старовина», який видає центр наукового краєзнавства СумДУ.
   Церемонія нагородження та підбиття підсумків олімпіади відбулися 24 березня в актовій залі університету. Головний організатор та голова журі – завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ професор Олена Ткаченко, – подякувавши усім студентам, які взяли участь в олімпіаді за чудову підготовку, зазначила, що цьогорічна рекордна кількість учасників підтверджує зростання інтересу серед молоді до журналістики. До привітань на адресу олімпійців приєдналися також Володимир Бугрим (доцент Інституту журналістики Київського національного університету), Валентина Галич (професор Луганського національного університету ім. Т.Шевченка) та Ірина Богданова (начальник головного управління зв’язків з громадськістю Сумської облдержадміністрації).
   Переможці нагороджені дипломами та призами, ті, хто вибороли місця з четвертого до десятого, відзначені почесними грамотами. Всі учасники отримали сертифікати про участь в олімпіаді.
   Цьогоріч перемогу здобули:
зі спеціальності «Журналістика» (I рівень складності) Бондарєва Христина (I місце, Львівський національний університет ім. Івана Франка), Сиротенко Володимир (II місце, Херсонський державний університет), Локоть Ольга (Таврійський національний університет ім. В. І. Вернадського) та Черкунов Микола (Бердянський державний педагогічний університет) – обоє посіли III-тє місце;
зі спеціальність «Журналістика» (ІІ рівень складності) Воропай Юлія (I місце, Сумський державний університет), Михайлова Оксана (II місце, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка), Рибченко Марина (Ужгородський національний університет) та Хіжнікова Анна (Маріупольський державний університет) – III-тє місце;
зі спеціальність «Видавнича справа та редагування» Стоянова Наталя (I місце, Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова), Костюк Анастасія (II місце, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка), Демусь Юлія (Житомирський державний університет ім. Івана Франка) та Бойко Анна (Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка) – III-тє місце;
зі спеціальність «Реклама та зв’язки з громадськістю» Степанченко Юлія (I місце, Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара), Левицька Ольга (II місце, Запорізький національний університет), Процик Аліна (III місце, Сумський державний університет).

Юлія Попович
408 група

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 691 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 VaLiK  
0
ну було трохи))) але все в межах розумного)) якось так вийшло, що масова комунікація у нас не склалася із "західняками", на схід і центр нас потягнуло. На фото якраз вся ця "компанія"

1 sonata  
0
судячи з веселої масової комунікації в аудиторії, олімпіада мала і неформальний бік smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]