Головна » 2011 » Вересень » 2 » Відродженій газеті «Буковина» виповнилося 20 років
20:54
Відродженій газеті «Буковина» виповнилося 20 років
   Цього дня до невеликого камерного залу Будинку естетики та дозвілля зійшлися ті, кому небайдуже, чим нині живе найстаріша в краї українська газета і як зустрічає свій ювілей. Серед них – не лише колеги-журналісти, яких скликала професійна солідарність, а й усі ті, хто дописував до видання, хто за допомогою «буковинців» вирішував насущні проблеми, хто, врешті, є простими читачами «Буковини» і десятки років передплачує її.
   Символічно, що урочистість розпочалася молитвою – як і кожна добра справа. Її промовив митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, який подякував виданню за високу духовність та відстоювання національних цінностей, наголосивши: «Ми з вами – однолітки, адже наша церква теж здобула свою незалежність двадцять років тому».
   Ці слова спонукали до спогадів про той час, коли національну суверенність, до якої нині звикли, треба було ще відстояти. Такі деталі пригадав професор ЧНУ Богдан Мельничук, за підшивками «Буковини» двадцятирічної давності простеживши, як день від дня та навіть від години до години газета йшла до своєї незалежності: повернення історичної назви, рішення трудового колективу про вивід зі співзасновників компартії, відмова виданню в реєстрації, випуск нелегального незареєстрованого номера, численні звернення читачів на підтримку журналістів, виступи головного редактора на радіо й телебаченні з поясненням ситуації, звернення колективу до сесії обласної ради… Так постала газета, яка має, як підкреслив не один виступаючий, свою інформаційну нішу в регіоні, свій статус, позначений власною позицією, гідністю, повагою до читача. Звучали вітання й від облдержадміністрації (щоправда, виголошені представником прес-служби) та від міської ради, зате особисто на захід завітав і привітав газету голова Першотравневої райради міста Віктор Мельничук.
  Кульмінацією свята, звичайно ж, став вихід на сцену всього трудового колективу нинішньої «Буковини» – їм аплодував весь зал, цим майстрам пера, серед яких – заслужені журналісти України, знані публіцисти та професійні фахові аналітики. Біла троянда кожному – як символ якісної журналістики, знаковості високих стандартів.
  До вітань приєднався голова Чернівецького відділення НСЖУ Юрій Терон, а за ним – і колеги-журналісти, які того дня були з «Буковиною»: першими вийшли на сцену представники «Зоріле Буковиней», за ними – заставнівської газети «Голос краю», ЧОД ТРК «Буковина»… Від Укрпошти газета отримала своєрідний рекламний подарунок – ювілейну марку, яка понесе по країні звістку про її 20-літній рубіж. Вітали «Буковину» і колектив «Трембіти», і чернівецькі будівельники, і голови міських та сільських рад… Дякували навіть за критичні матеріали, що допомагали вирішувати проблеми. Піднялися на сцену і представники двох політсил – «Фронту змін» та БЮТ, а також – громадських організацій, спілки письменників, профспілки освітян, бібліотекарі... А єпископ Чернівецький і Кіцманський Марк передав редактору видання Володимиру Михайловському грамоту від Святійшого Патріарха Філарета.
   Завершальне слово редактора розчулило не одного в залі, адже Заслужений журналіст України, кавалер ордена "За Заслуги" ІІІ ступеня говорив про свободу слова, про високі моральні стандарти в журналістиці, про ціну написаного і про повагу до читача, такі необхідні у журналістиці, про необхідність позиції за будь-яких обставин. Думається, внутрішньо його підтримували усі колеги.
   Вітала колектив газети «Буковина» і кафедра журналістики – і як базу практики, і як видання, з яким час від часу співпрацює на сторінках газети. Дорога «Буковино»! Актуальних вам тем, найкращих інформаційних приводів, вдячних читачів, високих тиражів та гідних гонорарів!

Фото - із сайту radiobuk.cv.ua
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 984 | Додав: | Теги: 20-літній ювілей, газета Буковина | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Pat  
0
I didn't know where to find this info then koabom it was here.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]