Головна » 2012 » Листопад » 1 » Відбулася презентація Темпус-проектів
21:34
Відбулася презентація Темпус-проектів
 Національний Темпус-офіс провів презентацію проектів, які цього року отримали фінансування ЄС 
  За словами координатора проектів Джулії Моро, цьогоріч від України було подано 108 заявок, відібрано 23 проекти. Серед них – і проект ЧНУ ім. Ю.Федьковича, зокрема кафедри журналістики. Він має назву «Крос-медіа та якісний журналізм». У проекті, який виконуватиметься три роки, братимуть участь шість вузів від України, по два від Молдови та Румунії, по одному від Німеччини та Австрії. Основним координатором проекту є Університет-Пассау (Німеччина). 
  Суть роботи полягає у розробці програми магістерської підготовки для спеціальності «Журналістика». Вона буде зорієнтована на поглиблення міждисциплінарних знань, необхідних працівникам мас-медіа, та на ґрунтовне вивчення інтернет-комунікацій. Кафедра журналістики для цього отримає найновіше технічне обладнання, яке спочатку освоять викладачі, а потім передадуть навички роботи і студентам, а це – вміння працювати над дизайном сайту, створення цифрового радіо та телебачення, опанування найновішими програмами професійного звуко- та відеомонтажу тощо. Заплановано також проведення наукових конференцій, видання фахового журналу, організацію літньої школи журналістики для студентів у Сібіу та Пассау. Буде врахована думка роботодавців при розробці програми з підготовки журналістів, зокрема Української Прес-Групи, представник якої газета «День» є медіа-партнером кафедри. 
  Напрацьована українськими та європейськими вузами магістерська програма буде імплементована у навчальний процес. Це дозволить якісно покращити підготовку фахівців для мас-медіа та загалом зробити крок у напрямку свободи слова, верховенства демократії та становлення громадянського суспільства.
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 750 | Додав: | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]