Головна » 2010 » Листопад » 17 » З виборів мера студмістечка
20:01
З виборів мера студмістечка
  Вперше цього року паралельно з виборами до місцевих рад відбулися й вибори мера студентського містечка
ЧНУ ім. Ю.Федьковича.

 Голосування проходило в гуртожитку № 2, що по вул. Стасюка, де й була розташована тимчасова виборча дільниця. Право обирати свого мера мали лише студенти університету, проте незалежні спостерігачі зафіксували декілька випадків, коли такою можливістю скористалися сторонні особи. Також були помічені такі правопорушення з боку електорату, як використання на виборчих дільницях фото- та відеопристроїв для фіксування результатів власного волевиявлення. Це дало привід для деяких студентів говорити про високий рівень фальсифікації та підкуп виборців.
  Студенти, які прийшли на вибори, у свою чергу скаржились на незадовільний стан кабінок, зокрема на відсутність належного забезпечення таємниці голосування. Через довгі черги до кабінок для голосування багато виборців здійснювали свій акт волевиявлення безпосередньо біля урн. Такий незадовільний стан проведення виборів, а також всевладдя виборчої комісії пояснюється відсутністю контролюючих органів, які мали б наглядати за процесом голосування.
  Велика частина студентів проігнорувала вибори мера студмістечка. Причиною цього, з одного боку, стала майже повна відсутність агітації і ненадання інформації щодо кандидатів на пост мера. З іншого – багато студентів просто не бачили потреби в таких виборах, оскільки, на їх думку, мер не відіграє важливу роль у життєдіяльності студентських організацій.
  Профком студентів ЧНУ заявив, що перегляне результати голосування і не допустить подібного безладу на наступних виборах.
Кернична Діонісія, 309 група
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 610 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]