Головна » 2010 » Травень » 17 » В Україні поширюється вірус цензури!
12:26
В Україні поширюється вірус цензури!
Шановні журналісти! Як учасник Googl-групи MediaUkrainе отримала повідомлення, яке анонсує захід на захист свободи слова. Винесена на обговорення проблема минулого тижня стала однією з помітніших у ЗМІ і викликала численні дискусії. Дані про цензуру оприлюднила «Телекритика». Читайте за посиланням: http://www.telekritika.ua/medialiteracy/2010-05-16/52985 До вашої уваги – позиція українських журналістів.

В Україні поширюється вірус цензури! Треба терміново діагностувати стан свободи слова і виробити методи її захисту. Вірус цензури зачепив ще не всіх – його можна зупинити, поки не почалася епідемія. 


21 травня о 9.30-12.00 у приміщенні Національного університету «Києво-Могилянська академія» відбудеться дискусія «Медіапрогноз 2010: вірус цензури». У ній візьмуть участь найавторитетніші журналісти, телеведучі, головні редактори усіх найвпливовіших ЗМІ України, топ-менеджери, медіавласники, медіаексперти, представники дипломатичного корпусу та усіх журналістських організацій. 


Голова оргкомітету та модератор: Олег Рибачук, Центр UA
Серед спікерів: Анна Безулик (телеведуча), Андрій Куликов («Свобода», ICTV), Савік Шустер («Шустер Live», ТРК Україна), Сергій Лещенко («Українська правда»), Юлія Мостова («Дзеркало тижня»), Микола Рябчук (письменник), Віталій Портніков («TBi»), Наталя Лігачова («Телекритика»), представники телеканалів 1+1 та СТБ, що виступили проти цензури та ін.
Учасники дискусії – представники студії 1+1, СТБ, 5 Каналу, Нового Каналу, «Шустер Live»: ТРК Україна, Першого Національного, ТВі, гж азети «День», Інтернет-порталу «Лівий Берег», журналів «Коммерсант Украина» та «Кореспондент», онлайн-ресурсу «Главрєд», журналів «Профіль» та «Український тиждень», Української служби Бі-Бі-Сі, Радіо Свобода, інформ-агентва Ройтерз, KyivPost, Financial Times, блогери та незалежні журналісти-фрілансери, а також Фундація «Суспільність», Інтерньюз Україна, Інститут світової політики, Комітет «Рівність можливостей» та ін.


Дискусія має на меті діагностувати загрозу існуванню свободи слова, що виникла сьогодні в Україні. В умовах, коли ведуться розмови про цензуру, але немає якісної, конструктивної дискусії, запропонувати діалог найвищого рівня. Захід має означити необхідність створення майданчика, який би об‘єднав різні групи професіоналів заради відстоювання свободи слова в Україні. Виробити методи захисту, рецепти і ліки, які могли б протистояти епідемії цензури. Найавторитетніші журналісти разом з молодшим поколінням та експертами мають дати потужний сигнал політикам, що вони занепокоєні ситуацією, яка склалася, і готові протистояти подальшому розповсюдженню цензури, а також привернути увагу світової громадськості до тиску на медіа, що посилюється в Україні. 


До організації заходу долучилися Національний університет «Києво-Могилянська Академія» та Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі.

Ініціатор: громадська кампанія «Новий громадянин».

Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 726 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]