Головна » 2010 » Лютий » 12 » В Пласті – майбутнє України
11:21
В Пласті – майбутнє України
9 лютого на філологічному факультеті ЧНУ відбулася зустріч студентів з представниками національної скаутської організації Пласт, яка нараховує 10 тисяч пластунів в усій Україні. Молодіжна організація, що діє в нашому місті не один рік (знаходиться Народному домі), зацікавлена у співпраці з молоддю, тож її представники розповіли про історію пластового руху в Україні, про специфіку його діяльності, продемонстрували відеоматеріали про літні табори пластунів, намагаючись залучити молодь до громадської діяльності.
Присутні мали змогу дізнатися, що український Пласт невдовзі відзначить своє 100-річчя, що при його витоках стояли син Івана Франка науковець Петро Франко, відомий поет Олег Ольжич, пластунів підтримував митрополит Андрей Шептицький. З інтересом студенти сприйняли інформацію про літні табори, вишколи, семінари, святкові заходи Пласту, серед яких – зустрічі з відомими людьми, участь в естафеті під час передачі Вифлеємського вогню миру, щорічний осінній бал у Львові… Молодіжну аудиторію зацікавило, що почесним пластуном є лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський – улюбленець багатьох присутніх (саме його пісні прозвучали на презентації).
Студенти мали змогу поставити запитання і поспілкуватися на теми пластунського руху та молодіжної політики. Зустріч завершилася надією на співпрацю між Пластом та студентами ЧНУ.

авт. Першокурсниця


Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 881 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]