Головна » 2011 » Вересень » 1 » Урочиста академія
20:39
Урочиста академія
  31 серпня ЧНУ привітав своїх першокурсників, які поповнили ряди університетської молоді.

  У проведеній з нагоди свята урочистій академії взяли участь усі факультети ЧНУ. Присутніх першокурсників та батьків вітав ректор університету професор Степан Мельничук, проректори, декани факультетів - усі в академічних мантіях вузу, представники міської та обласної влади. Студенти-першокурсники склали урочисту клятву. Поруч із гімном України прозвучав також гімн університету. Серед першокурсників були і студенти спеціальності "Журналістика".

  У дворі центрального корпусу ЧНУ імені Юрія Федьковича «ніде яблуку впасти». Учора тут зібралися першокурсники з усіх 16 факультетів та коледжу університету. За плечима юнаків та юнок зовнішнє незалежне оцінювання, вступна кампанія, іспити та переживання. Тому цей день для них такий особливий. Адже тепер вони студенти.

  ЧНУ є одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів. За кількістю наукових розробок та їх якістю він входить у топ-10-ку в Україні. Втім, цього року чернівецька альма-матер має менше першокурсників, аніж у 2010-тому, одначе, це закономірно – адже й випускників шкіл меншає.

  Завітали на посвяту і магістри та спеціалісти. Цього року вони відчули себе першокурсниками. Жартують, що під час вступної кампанії довелося пройти ледь не дев’ять кіл пекла. Тому нині й дають цінні поради новоспеченим студентам, а також діляться досвідом.

  У стінах альма-матер першокурсників із посвятою привітали представники ректорату університету, викладачі, гості, а також очільники міста та області, котрі, до речі, теж були студентами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Сергій Вальчишин,

студент напряму «Журналістика»

  Таблиця з написом "Філологічний факультет" у руках першокурсника спеціальності "Журналістика" Євгена Вишиваного - філолога у третьому поколінні.
 
  Фото із заходу - Романа Пазюка ("Університетський вісник")
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 676 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]