Головна » 2010 » Листопад » 1 » У ЧНУ відкрито фотовиставку газети «ДЕНЬ»
00:11
У ЧНУ відкрито фотовиставку газети «ДЕНЬ»
У середу в Блакитній залі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича відбулось відкриття великої пересувної фотовиставки «День-2010».
   На розсуд глядацької публіки було представлено близько 150-ти найкращих світлин від професійних митців фотографії та початківців, які стали переможцями ХІІ Міжнародного фотоконкурсу газети «День». Головним жанровим напрямом цього змагання є жива репортерська зйомка, що має на меті показати «іншу» Україну, як її бачать через об’єктиви своїх телекамер допитливі фотомисливці – самобутню та суперечливу, незаангажовану і відкриту до спілкування.
   Згаданий фотоконкурс є масштабним соціальним проектом Всеукраїнської газети «День», який проводиться щорічно, починаючи з 1998 року. За цей час він здобув славу «законодавця смаку в жанрі живої репортерської зйомки». Кількість та географія представлених робіт з кожним роком зростають. Окрім традиційних тем конкурсу – «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», діє окрема номінація для дітей, до якої надсилають свої роботи учасники віком до 18-ти років.
  Перша святкова презентація підсумкової фотовиставки традиційно проходить в Українському домі в столиці. Цьогорічну експозицію в Києві відвідало близько 10 тисяч людей. Після першого показу експозиція виставки, скаладена з найкращих робіт, подорожує містами України. За 12 років її побачили десятки населених пунктів нашої держави. Чернівці – друге після Києва місто, куди «День» привіз свою виставку.
  На думку ректора ЧНУ Степана Мельничука, представлена фотовиставка є дуже цікавою, особливо для студентів-журналістів, серед яких є багато майбутніх фотографів. Головний редактор газети «День» Лариса Івшина відзначила унікальність подібної акції для України, а також закликала чернівчан активніше брати участь у згаданому фотоконкурсі.
  Після вікриття фотовиставки відбулась презентація нового видання – двотомника «Екстракт+200» та інших книг з бібліотеки газети «День», а також вручення комплектів книг чернівецьким школам, бібліотекам та вузам. Усі бажаючі взяли участь у читацькій конференції «Історія – розмова про майбутнє» за участю головного редактора газети «День» Лариси Івшиної.
  Окрім того, усі відвідувачі фотовиставки мають унікальну можливість віддати свій голос за найцікавішу світлину. За результатами глядацького голосування буде оголошено переможця від міста Чернівці.
  Фотовиставка буде діяти з 28 жовтня до 11 листопада 2010 року.
Ліля Шутяк
  На фото – головний редактор газети «День» Лариса Івшина вручає нагороду чернівчанці Діані Кулик за роботу «Бесіда», яка визнана однією з найкращих у номінації «Світ очима дітей».
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 747 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]