Головна » 2013 » Лютий » 22 » Триває проект "Цифрові медіа в університетах України"
19:09
Триває проект "Цифрові медіа в університетах України"

  Викладачі кафедри журналістики Любов Василик і Лілія Шутяк у січні-лютому продовжили участь у програмі DMU (Digital media for Universities) у Києво-Могилянській академії. За цей час було проведено два семінари.

   На першому можна було ознайомитися з візуалізацією даних в онлайн-журналістиці (інфографіка, карти, чати, таблиці, тайм-лайни) та з програмами, у яких можна створювати інфографіку. Цю презентацію підготувала Сара Рудді (США), яка має тривалий досвід роботи в інтернет-медіа. Август Грант (США) поділився з присутніми досвідом планування економіки ЗМІ, звернувши увагу на мотивацію ведення медіа-бізнесу, планування та організацію роботи, бачення стратегії розвитку видання. Він акцентував увагу на основних бізнес-концептах: дохід - видатки -  прибуток, а також поділився досвідом складання маркетингового плану, куди увійшли просування в онлайн, корпоративний імідж та інші способи завоювання уваги аудиторії. Доповідач проаналізував такі аспекти забезпечення життєдіяльності ЗМІ, як боротьба за рекламодавця, диверсифікація джерел прибутку, створення нішевого продукту. Август Грант наголосив: «Практичні навички допоможуть студенту здобути першу роботу, а теоретичні зрозуміти, де він працюватиме надалі і що з медіа може бути через кілька років».        

   На другому семінарі учасники опановували навички роботи з Adobe Audition CS6 для роботи з аудіофайлами, вивчали всі нюанси роботи зі звуками, монтували аудіоподкасти, вчилися розуміти, як при допомозі звуку можна передати емоції, інформацію, контекст, фонові знання, пояснення… Також вони ознайомилися з системою підготовки майбутніх журналістів в Лідському університеті (Великобританія) та порівняли її з українською системою освіти. 

Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 644 | Додав: sonata | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]