Головна » 2013 » Грудень » 1 » "Топ-10 українських винаходів"
20:33
"Топ-10 українських винаходів"
Науково-технічні винаходи останніх століть досягли прогресу. Україна навздогін світовим винаходам може похизуватися і своїми досягненнями. Серед них є багато розробок зі сфери ІТ, телекомунікацій, хімії, машинобудування та медицини. Топ-10 українських винаходів сьогодення.
1. Гнучка гібридна система з сонячної батареї, суперконденсатора і електронного блоку, створена науковими співробітниками Національного університету «Львівська політехніка». Тобто все звели в єдину автономну систему енергозабезпечення. За допомогою такого засобу накопичення електроенергії можна шити «сонячні» сумки, палатки та інші атрибути.
2. Проект Enable Talk, який покликаний допомогти людям із вродженими вадами стати повноцінною частиною суспільства створений чотирма українськими студентами із Донецька. Enable Talk – система, яка складається з рукавиці та мобільного пристрою (це може бути смартфон або комп’ютер). Всередині рукавиця оснащена сенсорами, які дозволяють визначити рухи та перетворити мову жестів на справжню, за допомогою ряду пристроїв. Enable Talk поки знаходиться у стадії вдосконалення та пошуку інвесторів. Але журнал Time вже додали Enable Talk до списку найбільш цікавих та важливих винаходів 2012 року.
3. Третя сходинка кращих українських відкриттів належить харківському вченому Анатолію Малихіну. Науковець придумав, як зробити аналіз крові безкровним. Він створив прилад, спеціальні датчики якого кладуть на шию і живіт пацієнта, а на моніторі комп'ютера висвічуються 117 показників здоров'я. Проте, апарат, який виробляє українська приватна компанія, уже чотири роки успішно продається у багатьох країнах світу, та напривеликий жаль, в Україні новою технологією зацікавилися тільки в цьому році і лише в кількох українських лікарнях.
4. Порадував і придуманий ще одним українським винахідником велоелектромобіль з мехатронним накопичувачем енергії. Велоелектромобіль обладнаний електричним двигуном, акумуляторною батареєю, мехатронним накопичувачем енергії та електромагнітними амортизаторами. Варто зазначити, що електроенергія накопичується не лише при розгоні транспортного засобу, але і при гальмуванні, що робить його використання оптимальним у місті. Винахідник мав на меті звести до мінімуму втрати електричної енергії завдяки використанню енергії мускульної сили людини і електромагнітних амортизаторів і підвищити прохідність завдяки повному приводу коліс.
5. Леонард Смирнов, професор Одеської державної академії холоду, розробив технологію опріснення морської води, що дає змогу зробити її придатною для пиття. Заморожена особливим чином вода з моря перетворюється на кристали, з поверхні яких видаляються не тільки солі і всі відомі шкідливі домішки, а й дейтерій і тритій - важкі ізотопи водню, що пригноблююче діють на ДНК, гени і нервову систему людини.
6. Ще одна енергонакопичувальна технологія у сфері транспорту полягає в тому, що у вантажних автомобілів з’являється додаткове джерело живлення від зустрічного вітру (як при русі автомобіля, так і під час його стоянки). Отриману енергію, на думку винахідника, можна використовувати з-поміж іншого для підігрівання в зимових умовах масла і води в системах автомобіля перед запуском двигуна та заряджання акумуляторів.
7. Спосіб запобігання зіткнень автомобілів придумали винахідники з Дніпродзержинська. Він полягає в тому, що спеціальний пристрій приймає електромагнітне випромінювання автомобілів, які перебувають на попутній і зустрічній смугах руху, перетворює його в електричні сигнали, визначає відстань до транспортних засобів і виробляє попереджувальний сигнал або команду на гальмування чи про можливість виконання маневру обгону. Винахідники вирішили використати стандартну автомобільну охоронну сигналізацію. У результаті взаємодії сигналів водієві надходить аудіовізуальний сигнал небезпеки.
8. Винахідник з Києва придумав спосіб регенерації людських органів за допомогою різних газів. Для цього створюється спеціальна оболонка з полістиролу для піддослідного. Вона наповнюється дихальною сумішшю газів, яка складається з кисню, азоту, водню, гелію, газу селену і парів дистиляту. Дихальна суміш газів надходить із газового балона в область рота піддослідного. Відпрацьована суміш газів самостійно опускається в область ніг, де через зворотний клапан відкачується компресором для очищення.
9. Спосіб автоматичного відновлення тривимірного зображення людського обличчя по серії фотографій придумав ще один киянин. Його винахід належить до інформаційних технологій, зокрема до технологій комп´ютерного зору, і може бути використаний як складова частина систем комп´ютерної ідентифікації особи. У комп´ютерній графіці фундаментальною проблемою залишається відтворення реалістичних людських облич
10. .Очевидно, інтернет-маркетинг дуже глибоко заліз в уми українців. Вони генерують усі нові ідеї про відстеження українців в інтернеті. Так, підприємливий львів´янин придумав спосіб централізованого відображення споживчого інтересу користувачів інтернет-ресурсів. Споживач заходить на сайт, натискає кнопку, а дані про користувача - IP-адреса, ліцензійний номер операційної системи та ін. - обробляються і надходять в архів. Авторизуватись користувач може через соцмережі. Таким чином можна ідентифікувати людей, що прийшли кудись із мобільними телефонами, але ось дізнатися, що їм подобається, а що ні, - неможливо.

Саманчук Сніжана
Категорія: Історія науки і техніки | Переглядів: 757 | Додав: | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]