Головна » 2012 » Липень » 13 » Сонячна долина 2012 : чемпіонат з "недитячих" ігр в політику завершився
00:19
Сонячна долина 2012 : чемпіонат з "недитячих" ігр в політику завершився
«Тепер ми знаємо, яким насправді має бути студентське життя», — так казали ті, хто цьогоріч вперше відвідав Студреспубліку. «Студентська республіка» – це країна зі своєю владою, міліцією, банком, грошима, спортом та бізнесом. Поєднання оргдіяльнісної гри із незабутнім відпочинком надовго залишило слід в студентських серцях.
Проте все найкраще колись закінчується. 10 липня відбулося обрання нового студентського мера та закриття фестивалю. А 11 липня всіх студреспіблканців захопила в свій полон ностальгія. Повертатися додому не хотілося нікому …

Незважаючи на неймовірну спеку, найцілеспрямованіші, найрозумні та  найкреативні студенти із семи ВНЗ Буковини  зібралися в один час в одному місці, щоб побудувати місто своєї мрії. Саме таке завдання передбачав регіональний етап міжнародного фестивалю Студреспубліка.
Протягом 4 днів на учасників очікувала велика кількість незвичайних суб-фестів, оргдіяльнісна гра з іноземними експертами, різні майстер-класи, баталії у Студентських  битвах та вибори нового студентського мера.
День 1: Як все розпочиналось

Після того, як неймовірно величезна кількість студентів зібралася на одній із центральних площ міста, караван автобусів вирушив у напрямку туристично – розважального комплексу «Сонячна Долина».
Одразу ж після приїзду на них чекало перше випробування. Знайти комфортне місце, де можна було би сховатися від спеки та розкласти палатку вдалося найкмітливішим.
Найоригінальнішою виявилася палатка з символікою футбольного чемпіонату Євро 2012.
Згодом всі подалися до прес-центру, де отримували паспорти. Такий крок був введений задля уникнення еміграції громадян. Протягом доби «паспортний стіл» видав понад 300 документів. Проте довжелезні черги не зникали й до завершення другого дня, адже прибували нові учасники та й паспорти губилися.
Не вдалося отримати документ лише двом жителям – коту й голубу, які стали невід’ємною частиною команд. Кошеня виявилось місцевим, а от голуба привезли з собою учасники команди БДФЕУ Роман та Андрій, які не змогли покинути бідолаху з переламаним крилом на вулицях міста.
Відкриття фестивалю та представлення команд
Студенти із ЧНУ ім. Ю. Федьковича, педагогічого коледжу ЧНУ, ЧТЕІ КНТЕУ, БДФЕУ, Чернівецького медичного коледжу БДМУ, БДМУ, Чернівецького коледжу дизайну та економіки довго готувалися, щоб гідно представити свою команду. Цікаво назвати команду, придумати кричалки та намалювати плакати, відзняти фото у незвичних місцях, відеопредставлення команди  — далеко не все із домашнього завдання. 
На представників команд «Sun City», «Мне нравится», «Стовідсотковий пломбір», «Градус + 1», «Резус-фактор», «Молоде покоління» та «Студентський люкс» чекало багато цікавих подій. Відкриття фестивалю стало лише першим кроком у майбутнє.
Ігри наркобаронів
Поки тривала розбудова міста підступні мафіозі зібралися, щоб зіграти свою гру. Серед 25 учасників, які були відібрані після показової гри до 2 туру пройшло лише 15. Причина втечі десятьох досі залишилася невідомою: чи то вони злякалися, чи то пішли на дискотеку.

Три перших місця у «Мафії» взяли представники команди БДФЕУ: Наталія Житко, Інна Вигнан та Андрій Рибарчук, за що й отримали 600 студриків. Саме за допомогою цієї місцевої валюти команди могли створювати партії, реєструвати свої кандидатів на посаду мера та до магістрату. Наркобарони неодноразово намагалися копіювати й перепродувати купюри, проте у них цього не вийшло через захисний знак на кожній купюрі – печатка   у вигляді кленового листочка.
Ніч першого дня плавно перейшла у світанок завдяки драйовій енергетиці діджеїв, котрі «запалювали» до 4 години ранку.
День 2: Драйвовий ранок та мегапозитивний день
Наступний день стомлені витівками храпозавра студреспібліканці розпочали з ранкової зарядки.
Попри велике небажання підійматися із теплих спальних мішків першими туди дісталися дівчат, адже звістка, що ведучим буде мегапозитивний Ваня Величко не могла залишити їх байдужими.
Енергію відновлювали на сніданку.




Опісля зарядки та сніданку, один за одним проходили суб-фести:
«Що? Де? Коли?»;«Дебати»; «Фотоквест»; КВН; «СтуБи» – величезне різноманіття для того, щоб кожен вибрав своє по смаку та інтересах.
Суб –фест « Що? Де? Коли?» очолив  Ігор Кузьмук, викладач економічного ф-ту ЧНУ, капітан команди-переможця Всеукраїнського Турніру 2011 в Криму. Перше місце тут посіла команда ЧНУ, ще два призових місця дісталися КНТЕУ та БДМУ. 
Дмитро Воронич, куратор «Фотоквесту» надав перемогу ЧТЕІ КНТЕУ. Ця команда також вхопила перші місця з футболу та волейболу. 
В «Дебатах» та «Спортивному покері» (до речі, проводиться вперше) найсильнішим виявився БДМУ.
А от в  «Студентських Битвах»  перемогу отримали аж три команди-ЧНУ, коледж БДМУ та КНТЕУ, де з кожнох команди взяло учать по 5 учасників.
Іноземні експерти
У Сонячну Долину завітав  Максим Кияк — організатор проекту обміну досвідом американських посадовців із українськими. Із собою він привіз учасників проекту — Патріка Гріла (директор Пд-Сх ради палати представників уряду штату Пенсильванія) та Джастіна Клоса (керівник відділу демографічного аналізу палати представників уряду Пенсилвьанії), які розказали студреспубліканцям про владу та демократію у США.
Стильні кралечки та цілеспрямовані легіні
Найрозкішніші суб-фести влаштувала Ліна Ільницька, директор модельного агентства «Show time». Їй вдалося поєднати конкурс краси і особистості серед 13  дівчат та конкурс сили та інтелект, в якому взяло участь 9 хлопців.
В перервах між показами в купальниках, вечірніх сукнях та спортивному одязі глядачі мали змогу отримати море позитивних емоцій від  фаєр-шоу Олександри Александрюк та виступу команди КВК «Тамара Костянтинівна».
Всі учасники показу відзначались красою та інтелектом і вибрати серед них найкращих було досить важко. Судді присвоїли звання «Перша Леді» Тетяні Алінбаєвій, а «Містером Студреспубліки» став Владислав Явний.
Студентський магістрат
Здобути владу хотіли різними методами. Проте фальсифікації та чорний піар тут не були вдалими. Найрозумніше рішення – об’єднатися у коаліцію принесло представникам  ЧНУ, БДФЕУ, педагогічний коледж ЧНУ і Чернівецький коледж дизайну та економіки 7 із 10 місць у Магістраті.
Ше по одному місцюу Магістраті здобули представники із Кнтеу, Бдму та Коледж БДМУ. Відсвяткували обрання нової влади дискотекою.
Студреспубліканський «ELLE»
Протягом усього часу репортери із прес-центру відстежували події та найяскравіші з них висвітлювали у газеті «Everyday Life».
Перші сто примірників миттю розійшлись — тираж довелося збільшувати. За словами перших читачів такий успіх видання здобуло попри значно вищий рівень якості у порівнянні з попереднім роком.
Видання виявилось настільки успішним, що Головний банкір михайло Мелещук видав прес-центру премію у розмірі 500-та студриків.
Згодом кошти розпоідилися між усіма журналістами та фотографами, хто брав учать у розробці випуску.
День 3: святковий фінал
Третій ранок вже за традицією розпочали із зарядки. Медичний коледж навіть отримав 100 студриків за найкращу поведінку. Дивним було те, що капітани команд недораховувалися декількох пар. Як виявилося, закозані втекли одружуватись на Міст Закоханих. 
Потім в результаті чесних і прозорих виборів дійсний мер Андрій Кравець передав свої обов’язки Володимиру Палагнюку, капітану команди ЧНУ. Володимир був приємно здивований дізнавшись, що навіть сам ректор Степан Мельничук приїхав його привітати.
Святкувати перемогу пішли на «Нічну тусу», де відбулася «Битва Dj» — накращі Dj області представляли свої музичні композиції. Перемогу здобув Dj Patrick Oushen. А координував подію DVJ FOX, переможець Всеукраїнського Батлу-2011 в Криму.
Захоплення та ностальгія
Світанок зустрічали біля багаття. Цих слів напевно було би досить, щоб в душі зірвався вирій емоцій та спогадів. Навіть набридливі комарі не могли зіпсувати посиденьки з гітарою. Під ранок смажили картоплю, ділилися враженнями та не хотіли розставатися із новими друзями.
Проте наприкінці серпня вони зустрінуться знову, аби гідно представити місто на Всеукраїнському етапі «Студентської республіки», котрий щорічно відбувається  у Криму.
Цих три позитивних дні та три шалених ночі учасники згадуватимуть із щирою посмішкою)
Переглядів: 1003 | Додав: Нікуся | Теги: Студ республіка 2012, студентський фестиваль, Сонячна Долина | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 2
2 )))  
0
молодці! smile

1 Петро  
0
Там була команда не педколеджу, а саме Коледжу ЧНУ!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]