Головна » 2011 » Квітень » 12 » Студентів проінформували про ВІЛ/СНІД
20:42
Студентів проінформували про ВІЛ/СНІД
У Мармуровій залі ЧНУ першокурсники зустрілися з головою благодійного фонду «Інститут родини» Володимиром Антонюком. Студенти прослухали лекцію, яка стосувалась вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ) та синдрому набутого імунодефіциту (СНІД).

   За останній тиждень Володимир Антонюк відвідав чимало навчальних закладів, учням та студентам яких було запропоновано прослухати відповідну лекцію. Адже мета благодійного фонду «Інститут родини» – це організація допомоги молодим сім’ям і профілактичні заняття у школах та вишах.

   Спочатку пан Володимир ознайомив аудиторію із природою вірусу. Зазначалося, що існує два його види: ВІЛ-1 – європейський, найбільш розповсюджений, та ВІЛ-2 – важча форма, поширена виключно в західній частині Африки. Основна мішень вірусу імунодефіциту людини – клітини СD4, які відповідають за імунітет організму.

   Вперше вірус було виявлено ще 1983 року в Сан-Франциско, а згодом він із шаленою швидкістю почав поширюватися світом. Зараз на планеті зареєстровано 46,5 мільйонів ВІЛ-позитивних людей, щороку інфікуються близько 5,3 мільйонів громадян різних країн, а помирає понад 3,9 мільйонів. Існує три шляхи передачі вірусу імунодефіциту людини: статевим шляхом, від матері до дитини та через кров. За статистикою, найбільше заражень відбувається саме першим чином.

   Тенденція поширення ВІЛу спостерігається в усіх соціальних групах кожної з областей нашої країни. Якщо раніше, за даними офіційної реєстрації, найменше інфікованих проживало на заході України, то вже у 2006 році кількість ВІЛ-позитивних зросла до рівня інфікувань в інших регіонах держави.

   Після оголошення статистики, Володимир Антонюк звернув увагу студентів та різницю між ВІЛом та СНІДом, а також акцентував на тому, що визначити ВІЛ-позитивну людину можна виключно за результатами спеціального аналізу.

   Пан Володимир подав також схеми потрапляння вірусу до організму людини та атакування ним імунної системи. Аудиторії була запропонована чимала кількість тематичних фото, які підкреслювали наслідки зараження вірусом.

   Наприкінці лекції студентів проінформували про безпечний сексуальний контакт з метою уникнення згаданого захворювання. Адже щодня внаслідок невикористання контрацептивів ВІЛом інфікується близько шести тисяч людей.

Іванна Шкромида,

студентка напряму «Журналістика»

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 655 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]