Головна » 2009 » Вересень » 10 » Студенти ЧНУ будуть вчитися по суботах!
17:11
Студенти ЧНУ будуть вчитися по суботах!
Студенти Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича з 19 вересня навчатимуться по суботах, сесію складуть вже до Нового року, а потім відпочиватимуть майже 2 місяці. «Вимушений захід проводиться з метою економії взимку теплової енергії», - повідомив проректор з навчально-організаційних питань ЧНУ Іван Григоращук. Студенти, звичайно, не надто зраділи:

 -  Як ти ставишся до того, що тепер студентам доведеться вчитися і по суботах?
-  Досить негативно, хочеться і додому з’їздити, з рідними побачитись…
-  Може комусь подобається вчитись в суботу, може доля когось це в кайф, пішов собі в суботу на пари – прогулявся побачився з друзями...
-  Розклад занять в інші дні й так напружений, а ще й субота – це "перебор", це буде для студентів досить важко... Не буде часу, щоб якісно підготуватися до наступних пар в понеділок. Хоча доведеться миритися...

Проректор ЧНУ з навчально-організаційних питань Іван Григоращук заспокоює: "Зате студенти відпочинуть взимку"...

-  Нам треба зекономити енергоносії, і тому ми пішли на такий крок, але при цьому зовсім не постраждає навчальний процес. Цей перший семестр триває 17 тижнів, ми 16 і 17 тижні – це є 10 робочих днів ми розносимо по суботах і в суботу студенти відпрацьовують. Десь в другій половині грудня буде проведена сесія і до 31 грудня сесія повністю закінчиться – вони собі будуть і Новий рік дома святкувати, і Різдво, і всі інші свята.
А початок нового семестру напевно теж буде з затримкою, тому що найхолодніші і найбільш енергозатратні це якраз оці зимові місяці. Але знову ж таки, якщо ми на тиждень пізніше почнемо заняття чи на два, то ці робочі дні ми будемо відпрацьовувати по суботах.
Якщо говорити про плату за тепло, тільки за студмістечко нам треба платити біля мільйона гривень в рік – це є дуже багато. А якщо відмінусувати ці майже повні два місяці, з тим коефіцієнтом, що ми на третину будемо постачати тепла, це вже буде  серйозна економія.

-  А чи зможуть студенти залишитися в гуртожитку на цей період?
-  Ні-ні, категорично ні! Ми звільняємо і корпуси і гуртожитки від студентів.
-  Як ви ставитесь до такого, коли студенти домовляються з викладачами, що вони переносять ту чи іншу пару з суботи на інші робочі дні?...
-  Як виключення, то може, в принципі, бути, але якщо піти на поводу у студентів, то вони згідні, щоб всі робочі години тижня були спресовані у 3 дні, згідні працювати по 20 годин на добу, аби мати потім декілька днів вільних в тижні... Так що цього робити не варто, як виключення - десь колись можна… Хай би пам’ятали, що потім майже 2 місяці вони будуть відпочивати, відпочивати, аж забагато.

автор Лариса Репка
д
етальніше слухайте у програмі "Символи"  11.09.09, 18/20,
радіо "Буковина" (радіокрапка, 68 ФМ, 837АМ)

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1299 | Додав: | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 2
2 Lara  
0
дітей!)))) biggrin

1 SHARADA  
0
Так, це дуже нас заспокоює(((((((((((((((((( Що зимою вдома робити?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]