Головна » Статті випускників ЧНУ
« 1 2 3 4 »
Задля попередження насильства в сім’ї на Буковині планують відкрити корекційний центр для психологічної роботи з домашніми тиранами.
Сьогодні (11.10) такий проект в облдержадміністрації обговорювали члени обласної міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї.
Корекційний центр наразі діє лише в Києві. Для його роботи на Буковині планують удосконалити взаємодію органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій і створити єдину базу даних випадків насилля в сім’ї. Вона включатиме випадки зареєстровані міліцією, школою, лікарнями, соціальними органами.
Для психологів, які проводитимуть корекційну роботу з домашніми деспотами, організують спеціальні тренінги. Особи, яких органи внутрішніх справ визнають винними у домашньому насильстві, повинні будуть відвідувати корекційну програму не менше одного разу на тиждень щонайменше три місяці, у разі відмови вони нестимуть адміністративну відповідальність. Пілотний проект планують запустити вже до кінця цього року.
Лариса Репка
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 799 | Додав: Lara | Дата: 12.10.2010 | Коментарі (1)

Буковинська молодь продовжує збирати гроші на комп'ютер для дітей-сиріт, ви також можете принести декілька гривень і передати свої вітання, побажання цим дітям (хто бажає, може пізніше разом з нами поїхати у Оршівський дит.будинок - відвезти комп'ютер!) - 18 жовтня о 18 годині до Соборної площі біля пам'ятника!


Нещодавно, молодий буковинський фотограф Devor One влаштував безкоштовну фотосесію для дітей-сиріт Оршівського дитбудинку. Відзнявши незабутні кадри, хлопець помітив, що діти загалом забезпечені їжею та одягом, та у них немає жодного комп'ютера, тому вирішив допомогти малятам - організував серед друзів, знайомих та усіх бажаючих збір коштів на купівлю ПК. Запрошував приєднатись до благородної справи і через соціальну мережу "Вконтакті", в оголошенні він написав:" Такої звичної речі, як інтернет, вони не знають." Я помітила, що цей хлопець справді захотів допомогти. На жаль, щира безкорисливість і благородність - доволі рідкісне для сучасного суспільства явище, тому заслуговує на подвійну увагу. Соромно, та на зустріч о 12 годині 6 жовтня, під час якої і планували зібрати гроші – я не прийшла (робота), як пізніше виявилось, як більшість заявлених «благоді ... Читати далі

Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 1900 | Додав: Lara | Дата: 11.10.2010 | Коментарі (0)

  Минулої суботи я стала свідком не зовсім звичного для сучасності явища:  сотні людей щиро жертвували власні гроші заради однієї спільної мети – врятувати життя 115 буковинських дітей, які хворіють на рак та лейкемію. Проходив телерадіомарафон «Подаруй дитині життя». Хто б що не казав про скрутність часу в якому ми живемо, буковинці довели: моральні цінності і бажання допомогти тим, хто потрапив у важку біду, для них вищі матеріального, важливіші, ніж власні меркантильні бажання.

   Бо в той час, як ми мріємо про нову кофтинку чи ображаємося на ближнього через побутову дрібницю, – онкохворі діти відчайдушно борються за життя і мріють про одне – жити і стати здоровими. Сподіваємось, їх мрії здійсняться. Заради цього буковинці пожертвувати під час телерадіомарафону понад 42 тисячі гривень. Це найбільша сума за понад 3-річне існування благодійного фонду допомоги онкохворим дітям. За ці гроші вже купують ліки та дороговартісне обладнання у онкогематологічне відділення обласної дитячої лікарні номер 1. З цієї суми 15 тисяч гривень адресної допомоги  юній краянці Ангеліні Пантелюк надала делегація із Заставнівського району.

   Благодійний телерадіомарафон спільно з фондом «Подаруй дитині життя» провели облдержтелерадіокомпанія «Буковина» та центр «Юніс ... Читати далі
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 742 | Додав: Lara | Дата: 29.09.2010 | Коментарі (0)

Сьогодні (2.07.10) у програмі «Символи» о 18:20 ми поговоримо про
погляди сучасної молоді, її захоплення, проблеми та радості!



Поспілкуємось з учасниками міжрегіонального фестивалю графіті «Мрії United», що пройшов у Чернівцях на День молоді. У своє свято юнаки та дівчата вирішили висловити толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних та душевнохворих. Чи справді графіті можна назвати мистецтвом, чому чернівецькі райтери підтримали акцію, про їх ставлення до життя і боротьбу за покращення цього світу…

Також ми дізнаємось, як покращують бажання і можливості молодих українців створювати сім’ї та народжувати дітей:  репортаж із
всеукраїнського семінару про репродуктивне та статеве здоров'я молодих людей. А Тарас Піц, як завжди, презентує для нас ексклюзивне інтерв’ю!
Познайомось з гуртом SexShopBoys і дізнаємось хто такий Дзідзьо! Повтор програми слухайте завтра (3.07.10) о 13:15

Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 814 | Додав: Lara | Дата: 02.07.2010 | Коментарі (0)

Днями я побувала на всеукраїнському семінарі для журналістів на тему "Висвітлення репродуктивного здоров'я, репродуктивних прав та статевого виховання підлітків у ЗМІ". Відбувався він 24-25 червня у Києві. Для себе я зробила висновок - в Україні справді посилюється робота з формування та збереження репродуктивного здоров’я нації.

Кампанію з інформування та підтримки молоді у питаннях репродуктивного здоров’я та статевого виховання розпочав Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» спільно з доброчинними, громадськими організаціями та державними соціальними службами. Які ж проблеми репродуктивного здоров’я загалом обговорювали з журналістами під час семінару - далі у матеріалі:


Українці мають право створювати сім’ї та відчувати радість здорового материнства та батьківства. Та для покращення нашого репродуктивного здоров’я варто вирішити цілий каскад проблем.

Перша з них – відсутність у молоді достатньої кількості адекватної інформації. Як зазначила директор українського інституту соціальних досліджень ім.О.Яременка Т ... Читати далі

Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 1045 | Додав: Lara | Дата: 30.06.2010 | Коментарі (2)

Цієї п'ятниці, 25 червня о 18:20 героями програми «Два серденька» (Радіо Буковина) будуть молоді  люди, які є яскравими представниками активної та ініціативної молоді Буковини! Окрім того вони ще й закохані!  Це Віталій Кіндзерський – голова студентського профкому ЧНУ ім.Ю.Федьковича та Марина Місікевич - цьогорічна випускниця філфаку ЧНУ!

Ми перевірятимемо здатність цієї пари знаходити вихід з непростих ситуацій, що можуть зустріти їх у дорослому житті! Дізнаємось їхній молодіжний погляд на світ, кохання та стосунки між людьми! А ще почуємо про проблеми, які хвилюють сучасне покоління та їхні побажання до Дня молоді!

Слухайте нас на радіостанції "Буковина" (68ФМ), по радіоточці чи онлайн: http://radiobuk.cv.ua/index.php/online

P.S. Запрошую до участі у програмі "Два серденька" усіх бажаючих. В оригіналі - незнайомі хлопець та дівчина зустрічаються і знайомляться у прямому ефірі, але також героями програми можуть бути і вже давно закохані пари, які хочуть перевірити, настільки добре вони одне одного знають. Переможці отримають подарунки від спонсора передачі - салону-магазину вишиванок та українських сувенірів "Оберіг". Для участі чи з питаннями звертайтесь - 52 55 11.

Лариса Репка ... Читати далі
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 707 | Додав: Lara | Дата: 23.06.2010 | Коментарі (0)

Завтра героями програми "Символи" будуть випускники 2010 н.р. (ліцею, училища, університету). Будемо говорити про роки навчання, освітню реформу, нові умови вступу і т.д. Нас можна почути, якщо налаштуєтесь на хвилю 68 ФМ (Мгц) або онлайн: http://radiobuk.cv.ua/index.php/online

За 5 років безліч цікавих Людей, Особистостей вже стали героями програми "Унікальна молодь", ще більше, маю надію - буде! Якщо серед ваших знайомих є Особистості, які не соромлять бути собою, і яким є що сказати слухачу (або ви самі такі) - запрошую у студію радіо Буковина! Єдина умова - мати власний погляд на життя і вміти про нього розповісти. Пишіть www.radiolara@mail.ru


Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 772 | Додав: Lara | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

У радіопрограмі «Символи» (11.06.10) ми говорили про аромосуміші для куріння, так звані, «легкі наркотики», дізналися про їх влив на організм людини та почули ставлення буковинської молоді щодо куріння різної «травки». Пропоную вам запис цієї програми-розслідування.
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 772 | Додав: Lara | Дата: 14.06.2010 | Коментарі (0)

Молодіжна студія "Символи" (ЧОДТРК) підготувала на Міжнародний фестиваль аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела»  радіопрограму «Бог дарує їм життя двічі».

Автор і ведуча: Лариса Репка, звукорежисери: Лариса Репка, Дмитро Раренко.



В ефірі радіо "Буковина" програма звучала 21.05.10 о 18:20!

АНОТАЦІЯ

Бог дарує їм життя двічі: при народжені і при одужанні.  «У вашої дитини  рак чи лейкемія» – щороку такий діагноз в Україні чують понад тисячу сімей. На Буковині страшна доля спіткала понад 112 малят (статистика з 1993 року).

Не лишити у біді, подарувати їм життя намагаються краяни – щомісяця збираючи кошти на їхнє лікування під час благодійних акцій…

Автор передачі декілька років висвітлює тему дитячої онкології.  Деякі герої програм вже стали янголятками, а деякі видужали, і інтерв’ю з ними та їх батьками звучать яскравим контрастом: до і після. Вони вселяють віру у тих, хто живе лише надією.

У програмі хронологічною мозаїкою звучать репортажі, що лунали в ефірі протягом трьох років ... Читати далі
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 946 | Додав: Lara | Дата: 14.06.2010 | Коментарі (0)