Головна » Статті на довільні теми
« 1 2 ... 6 7 8 9 »
Всім відомо, як в цей важкий час живеться бідному студенту. Постійні лекції та семінари, бібліотеки та конференції, після яких часу на активний відпочинок майже не залишається. А за що ж жити? На маленьку стипендію чи підтримку від батьків? Добре, якщо ще вчишся на держзамовленні, але ж багато здобувають вищу освіту на контрактній основі. А інколи хочеться і на дискотеку сходити, і модного одягу прикупити. Все це коштує грошей, які доводиться заробляти на різних підробітках. Які ж варіанти стоять перед молодими людьми?
 
  Чи не найпопулярнішою альтернативою є робота офіціантом чи барменом. Студенти часто йдуть саме до різного роду кафе і ресторанів, адже можна обрати вільний графік та працювати вечорами або на вихідних.
– Я влаштувався офіціантом в ресторан, тому що є змога працювати після занять і платять добре. А якщо гарно старатися, то і чайові можна отримати непогані, – розповідає третьокурсник Олег.
  Разом із чайовими за місяць можна заробити на такій роботі біля двох тисяч гривень. Іншим варіантом є посада продавця-консультанта в магазині чи торговому центрі. Телефоную за оголошенням у відділ кадрів супермаркету. Мені пояснюють, що можна влаштуватися на нічну зміну продавцем чи касиром з окладом майже півтори тисячі гривень. Що ж ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1300 | Додав: Acropolis | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (6)

Мер Чернівців Микола Федорук підтримав ініціативу студентів про проведення у Чернівцях «Дня української сорочки». Він закликав усіх працівників міської та районних рад підтримати ініціативу студентської молоді та 15 квітня прийти на роботу у вишиванці. «Я сам із задоволенням у цей день одягну вишиванку і сподіваюся, що цю чудову молодіжну акцію підтримають тисячі чернівчан, які пишаються своєю державою, цінують національні традиції та звичаї, люблять Україну та Чернівці», – заявив Микола Федорук. Про це повідомили 13 квітня у прес-центрі мерії.

Микола Федорук висловив подяку тим колективам, які вже відгукнулися на заклик молоді і активно готуються до проведення у Чернівцях Дня української сорочки.

До участі у студентській акції вже зголосилися понад 40 підприємств, установ, організацій, серед яких машинобудівний завод, нацуніверситет ім.Ю.Федьковича, школи, дитсадки, бібліотеки, музеї, лікарні, салони краси, магазини, РАЦС, адміністрація Калинівського ринку, служби таксі, політичні та громадські організації, депутати міської та обласної рад.

Художній салон запропонув ... Читати далі

Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 768 | Додав: Lara | Дата: 14.04.2010 | Коментарі (0)

Лауреатом найпрестижнішої номінації авторитетної в журналістиці Пулітцерівської премії - "За служіння суспільству" - стала регіональна газета Bristol Herald Courier, повідомляє РИА "Новости". Невелике видання з тиражем ненабагато більшим за 30 тисяч екземплярів представило серію робіт про зловживання з митом на газ, в результаті якого були внесені зміни у місцеве законодавство. Журналістові, що порушив тему, - Деніелу Джілберту - 23 роки, і це тільки початок його творчої кар'єри.

Лауреатом Пулітцерівської премії вперше стало інтернет-видання. Веб-сайт ProPublica отримав головну премію в престижній номінації "розслідування" у співпраці з New York Times Magazine. Другим лауреатом у цій номінації стала газета Philadelphia Daily News.

Премію за найкращу карикатуру отримало зображення президента США Барака Обами пера художника Марка Ф'єра. Темою карикатури стала політика, яка проводиться Білим домом щодо лідера Афганістану Хаміда Карзая.

На малюнку Карзай тримає кілька ящиків для бюлетенів, пропонуючи усміхненому президентові США з акцентованими вухами проголосувати "за" відразу кілька разів.

Церемонія оголошення лауреатів цієї престижної премії завжди розглядається як ревне змагання між найбільшими газетами, зокрема, New York Times і ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 956 | Додав: Lara | Дата: 14.04.2010 | Коментарі (2)

Часто доводиться спостерігати, коли люди всіма можливими і неможливими способами намагаються досягти еталону краси. При цьому для досягнення мети часто витрачаються маса сил і фінансів. Постійні дієти, тренажерні зали – все це задля ідеальної фігури у жінок та рельєфних м’язів у чоловіків. Та рано чи пізно після виснажливих тренувань у кожного мимоволі виникають думки досягти бажаної мети набагато швидше – вживаючи анаболічні стероїди. Незважаючи на те, що багато спортсменів стверджують про менший вплив на здоров’я стероїдів, ніж, наприклад, алкоголю чи сигарет, все ж таки вони є дуже небезпечними. Часто людина, яка прагне виглядати бездоганно, вживає ці таблетки пачками. В підсумку з мачо вона перетворюється на людину-рослину, яка, припинивши курс цього «лікування»  втрачає все, чого досягла раніше. Багато хто з нас бачив накачаних голлівудських акторів, які запросто перекидають автомобіль чи ламають стіни. Але, як недавно зізнався Сильвестр Сталлоне, він сам приймав ці заборонені препарати для підтримання форми і бажання виглядати, як у молоді роки.

Згадую, як розмовляв із своїм знайомим Денисом, який регулярно ходить до тренажерного залу і має досить непогані фізичні дані. На моє запитання «Чи використовуєш ти щось заборонене для прискорення ефекту?» він відповів, що не зумів ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1508 | Додав: Acropolis | Дата: 12.04.2010 | Коментарі (2)

Розслідування

З минулого року гральний бізнес в Україні перебуває поза законом. Саме таке рішення прийняв український парламент після трагічних подій в залі ігрових автоматів Дніпропетровська, під час яких загинуло десятеро осіб. Передбачається розробка законопроекту про можливість виведення ігрового бізнесу в спеціальні зони. Цікаво лише, а де саме наші вельмишановні народні обранці бачать можливість введення таких зон? В Чорнобильській зоні чи під Києвом (який сенс тоді було взагалі забороняти його у столиці?). Переважна більшість громадян, а це біля 75% негативно ставляться до можливості відновлення роботи ігрових залів.

Кореспондент Буковини вирішив особисто відвідати інтерактивні клуби Чернівців, які мов гриби повиростали на місцях колишніх ігрових залів та переконатися в тому, що насправді вони і далі процвітають під ширмою Інтернету.

Біля одного із цих клубів в центрі міста бачу, як школяр, років чотирнадцяти нишпорить в себе по карманах в пошуках дрібних грошей і радісно вигукує знайшовши бажану суму. Цікаво, а що він забув тут у той час, коли в школах ще тривають уроки? Заходжу всередину і на мене одразу буквально накидується адміністратор з пропозицією допомогти. Інтересуюся в нього як пограти в азартні ігри на комп’ютері. Кілька разів озирнувшись довкола, підводить мене до комп’ютера. Ви ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 840 | Додав: Acropolis | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (4)

Про найдревнішу професію – проституцію написано масу статей і заміток. Більшість з них – однобоко, з викривленням фактів і подробиць, спрощеним розумінням цієї делікатної проблеми.

Справді, ми всі нібито знаємо, що собою являє проституція та жриці кохання. У всіх перед очима затерті стереотипи: часто неохайні, в лосиних штанях та з голим пупком моложаві жінки, які часто сприймаються, як дівчата торгують власним тілом та здатні за двадцятку ( звісно, що євро) зробити все, що хочеш. Тусуються такі красуні на так званих «панелях» чи «стометрівках» (скільки ж уже в народі придумано назв цим місцям!). Чому про цю проблему заговорили з новою силою, неважко здогадатися: економічна криза, масове безробіття змушує жінок, хоча не завжди це тільки соціально незахищені верстви населення, шукати альтернативи та шляхи отримання грошей. І хай кажуть, що легких! Ні, насправді це важкі, ненависні купюри, за допомогою яких багато хто виживає в наш час. Але постараємося відкинути емоції, особисті переконання та об’єктивно подивитися на ситуацію, яка зараз представлена в нашому рідному місті Чернівцях. І якщо хтось ще не відає, то наша область посідає шосте місце в Україні, де процвітає сутенерство та проституція.
Варто зазначити, що однією із причин стрімкого поширення проституції є м’якість законодавства України. Адже в Кримінальному Кодексі, з відміною статті, ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1701 | Додав: Acropolis | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (2)

Чи відповідає університетська освіта запитам нашого часу? Чи здатен випускник класичного вищого навчального закладу повноцінно працювати одразу після закінчення чи ще навіть під час навчання? Наскільки збережено баланс між теоретичними та практичними знаннями, які отримують студенти університету? Ці запитання – у списку найважливіших у сфері вищої освіти.
 
Класика завжди в моді?
 
   Перші університети з’явилися в середньовічній Європі. Цей тип вищого навчального закладу передбачав об'єднання низки факультетів для підготовки фахівців високої кваліфікації з точних, природничих і гуманітарних наук. Класична його форма існує і досі, крім того, виникли профільні університети – технічні, технологічні, економічні, педагогічні, медичні, аграрні, мистецькі, культурологічні тощо. Паралельно з університетами діють академії, інститути, консерваторії, коледжі, технікуми та училища. Багата палітра в освітньої галузі нашої області та міста. Яскравою барвою на ній – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, один із чотирьох класичних університетів України. Та чи класика не віджила своє, чи новітні потреби молодого покоління не стикаються з консервативною ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1385 | Додав: sonata | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)

    30 березня ранкове телешоу «Підйом з Nescafe» знімали у Чернівцях. Ведуча Оля Фреймут на Буковину приїхала разом із зіркою української «Фабрики-3» Василем Нагірняком. На Театральній площі, де відбувалося дійство, зібралося чимало дівчат-фанаток молодого виконавця. На їхні прохання Василь під час рекламної паузи на телеканалі «Новий» виконував свої пісні.
    У вікторині про рідне місто жителі Чернівців установили рекорд, бо найшвидше давали правильні відповіді. Родзинкою телешоу в Чернівцях став конкурс наречених. Дівчата, одягнені у весільні сукні, брали участь у конкурсі на звання кращої нареченої для кумира всіх буковинських підлітків В.Нагірняка. До слова, ведуча теж була у весільному вбранні. Та попри все Василь наголосив, що для того, аби одружуватися, він ще занадто молодий. Завдяки тому, що зйомки йшли наживо, охочі могли поспілкуватися з С.Притулою та О.Педаном.
 Віталія Гузьо
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1267 | Додав: sonata | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (6)

      18-19 березня «табуретники» гостювали в Чернівцях.
     Приїхали вони на запрошення Профспілки студентів ЧНУ ім. Юрія Федьковича. Організатор проекту «Табурет» Леонід Кантер привіз фільми про подорожі учасників проекту. Йшлося про їхні мандрівки світом. Мета їхніх подорожей – поставити табурет на березі океану. Три стільці вже встановлені на Атлантичному, Індійському та Північно Льодовитому океанах. Четверта подорож стартує 27 березня і повинна закінчитися у Південній Америці, де встановлять стілець на узбережжі Тихого океану.
    Автор проекту сподівається, що триватиме подорож 1 рік і закінчиться фестивалем в Аргентині. «Тільки подорожуючи, ви зможете відчути, що таке свобода, і навчитеся цінувати все, що вас оточує» – стверджує найекстрeмальніший та найоригінальніший мандрівник України Леонід Кантер.
     На зустрічі зі студентами Л.Кантер та його нова команда розповідали про цікаві та захоплюючі випадки, що траплялися з ними під час подорожей та рекомендували спудеям взяти свій «табурет» і піти світ за очі. 18 березня опісля перегляду двох фільмів учасник проекту «Табурет» Роман та фронтмен гурту «Тінь Сонця» Сергій організували спонтанний джем-сейшин, на закінчення вечора студенти ЧНУ навчили гостей танцювати бельгійської по ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 810 | Додав: sonata | Дата: 24.03.2010 | Коментарі (2)

«Я зі своїми приятелями живу тут недалеко. Нещодавно Михайла підвищили, так ми перебралися до кращого райончика, — розповідає юнак на вигляд років 20-ти, хоча насправді йому всього 15. — А ти точно не з міліції? Якщо покажеш своє посвідчення журналіста, може тоді, в якомусь кафе за чашкою чаю з пирогом, я тобі щось розкажу...»

Влад відноситися до нового типу безпритульних дітей, які збиваються у групки від 5 до 10 осіб і знімають квартиру, головним критерієм вибору якої є наявність ліжка. Працюють вони, частіше за все, на будівництвах або вантажниками. У голодні вечори вони звертаються до соціальних служб, замовчуючи про своє місце проживання. Згадуючи про своє «вуличне минуле», хлопчик здригається: вічне відчуття голоду, холод, дискомфорт, труби в підвалах, що протікають, страх, що «чистка» вулиць буде саме сьогодні, а потім знову дім. Із своєї сім’ї Влад пішов не через бажання вдихнути свободу на повні груди, а тому, що так склалися обставини: там живе вітчим, з яким можна спілкуватися лише в присутності матері. А варто їй піти на роботу, починається «дідівщина». У притулок, де йому, в принципі, подобалося, також не хочеться йти, тому що там його знову направлять чи то додому, чи то до інтернату. А тут ти сам собі господар і чесний громадянин своєї країни. «Нещодавно ми взяли до своєї компанії дівчину, їй 14 років, — далі розповідає Влад. — Вона була на четвертому місяці вагітності від ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 881 | Додав: sonata | Дата: 24.03.2010 | Коментарі (2)