Головна » 2012 » Травень » 4 » Шельменко-денщик та зізнання у коханні на сцені театру
23:02
Шельменко-денщик та зізнання у коханні на сцені театру
  Сьогодні була в театрі ім. Ольги Кобилянської на виставі «Шельменко- денщик» за мотивами однойменної комедії Григорія Квітки-Основ"яненка.
  Вистава має типовий сюжет: батьки не хочуть віддавати свою доньку за молодого капітана. Вона ж, в свою чергу, не хоче виходити за багатія, якого не любить.
  Але постановка вражає оригінальністю: жива музика на сцені (музиканти навіть змогли "зіграти” свійських тварин), гарні декорації (де ставком був акваріум і виглядало надто смішно, коли актори йшли топитися), костюми та виконання ролей (найбільше запам"яталась Смерть — хлопчик у білому халаті з косою кожного разу, коли хтось хотів втопитися у тому ставку-акваріумі вибігав на сцену, мовчки підкарадався до героя, але йому доводилося йти без жертв, та сон Шельменка на початку вистави, під час якого той мало не впав з возу).
 Головний герой - Шельменко - дуже любить гроші. Він зміг би проміняти на них дружину, дітей та будинок. Але, на щастя чи то на жаль, у нього всього цього немає.
  Основне його завдання — виконувати вказівки капітана Скворцова, який по вуха закоханий у доньку свого дядька генерала Шпака - Прісіньку.
  Сковрцов наказує передати Прісіньці листа, але денщик передає його старому Шпаку. Той сварить дочку і наказує їй вийти заміж за багатого вояжера Лопуцьовського, якому вже відмовило в одруженні 14 дівчат.
Проте не судилося і вп"ятнадцяте...
  Прісінька і Скворцов тікають, щоб обвінчатися, Лопуцьковський закохується у злу доньку Тпрунькевича (яку Шпак хотів одружити з Скворцовим, бо та була донькою її ворога). Та й Шельменко знаходить своє кохання.
  Окрім цього, в кінці вистави на сцену вийшов молодий чоловік з величезним букетом білих троянд для того, щоб зізнатися у коханні своїй дівчині і запропонувати їй вийти заміж. Це було неочікувано і викликало у всіх здивування. Ех, як я їй по-доброму заздрю!!!
  А на виставу обов"язково підіть!!!

30 квітня 2012
Фото із сайту http://dramtheater.cv.ua/
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1083 | Додав: Нікуся | Теги: «Шельменко- денщик» Григорій Квітка | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]