Головна » 2012 » Жовтень » 24 »  "Впіймай майбутнє" - головний меседж молодіжного освітнього проекту за участю чернівецької молоді
22:37
 "Впіймай майбутнє" - головний меседж молодіжного освітнього проекту за участю чернівецької молоді
   З 4 по 13 жовтня четверо студентів ЧНУ мали змогу взяти участь у міжнародній програмі тренінгів «Seize the future». Юлія ЧЕРВЕНЮК і Надія ЯКОБАН (факультет історії, політології та міжнародних відносин), Іван ДАНЕЛЮК (географічний факультет), та Вікторія ЯШАН (філологічний факультет) поїхали до Кишинева (Республіка Молдова) для того, щоб гідно представити Україну на міжнародній арені. 

  Чернівчани разом із лідерами громадського руху Вірменії, Данії, Республіки Молдова, Польщі та Румунії здобували вміння будувати міцну надійну команду, навички з розробки проектів, знання в сфері піару і публічних виступів. Інструменти змогли застосувати в основному завданні – створенні власного бізнес-проекту соціального характеру. В групі разом із учасниками з Румунії та Вірменії вони розробили проект підприємства для креативних людей з особливими потребами , які б створювали свої екстраординарні сувеніри ручної роботи, а потім продавали по всесвітній мережі туристичних магазинів «HeArt» (Heart Art). 

  «Чудова методика викладання, тонкий підхід до кожного учасника та неймовірна атмосфера проекту. Проте окрім робочих моментів, на нас чекало багато приємних сюрпризів. Одного дня на світанку ми вирушили на екскурсію до Ципової, Орхею та Сахарни. Нам випала чудова нагода побувати у найбільш енергетичних храмах всієї Європи, помилуватися гірськими схилами та водоспадами. Окрім того ми ще й просто отримали насолоду від прогулянок вулицями Кишинева та відвідин винного фестивалю.», - розповідає Іван ДАНЕЛЮК. 

  Загалом проект від Danish-Romanian Association за підтримки міжнародної організації InterCollege мав за мету здобуття нових знань, обмін досвідом , просування нововведень серед молоді, популяризацію соціального підприємництва в межах Європейського контексту. Та на після осягненої мети учасники дізналися ще дещо цікаве: сертифікати тренінгу дають змогу надалі співпрацювати з різними міжнародними організаціями, їздити на програми обміну студентів та мовне стажування в різні країни світу 

Вікторія ЯШАН 
CitizenJournal ©
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 768 | Додав: | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]