Головна » 2012 » Травень » 7 » "Любомир Дереш у Чернівцях"
22:45
"Любомир Дереш у Чернівцях"
  6 травня до Чернівців завітав львівський письменник Любомир Мирославович Дереш, якого запросила Катерина Барило. Перед творчою зустріччю з чернівчанами у кав'ярні "Меделін" автор відвідав Свято-Вознесенський монастир у Банченах. Наступного дня завітав в ЧНУ ім. Ю. Федьковича. На зустріч прийшло чимало молоді.
Дереш за останніх 5 років отримав другу освіту, пов`язану із психологією, він навчався в Київському приватному університеті. Автор зізнався, що до 25 років здавалося, що життя - це сон:
- З якогось моменту приходило питання, я почав їх роз'яснювати. Власне, після завершення роману "Трохи пітьми" взяв паузу. Зі своїм товаришем на прізвисько Вемежатко Бо поїхали в Тундру, мав нагоду побувати в Індїї. Та найбільше часу (понад рік) перебував у Єгипті.
  Автор каже:
- Я не знаю рідної землі. Коли я приїжджаю до батьків, сумку не розпаковую до кінця, бо через декілька днів знову кудись від'їжджаю.
  В лютому 2012 року вийшов останній роман "Голова Якова", над яким автор працював 5 років. Пишучи роман, Любко Дереш в деякий момент відклав його на довгий час. Щойно з`явилася дружина, вона надихнула і він закінчив його.
  "Голова Якова" - це історія про композитора, який змушений робити те, чого він не хоче. Роман про продажність душі і про те, як з цього вийти, про виживання, сексуальність.
- Чому Ви обрали психологію, як другу освіту?
- Я з дитинства мріяв бути психіатром. Але так сталося, що поступив спочатку на економічний. Мені було цікаво, що таке людина? Хто така людина? Що таке Я? Які мої можливості? Що про себе я ще не знаю?
- Хто є першими рецензентами Ваших романів?
- Моя дружина, товариш на прізвисько Ведмежатко Бо, друг, який вважає себе Богом, дає розгромні відгуки.
- Чи пишете ви поезії?
- Так, в мене є кілька запасів. Але вони російською мовою.
- Улюблені фільми?
- Артхаус, комерційні кіно, Доктор Хаус, російський серіал "Школа”, Дом 2.
- Часто в творах описуєте емоції жінок, кохання між жінками, чому так?
- Це почалося ще з 16 років. В мені присутньо багато жіночого, паралельно із чоловічою складовою є трохи і жіночого. Є певна жіночність із середини.

Стоян Альона
Студентка 1курсу
спеціальності "Журналістика"
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 809 | Додав: | Теги: Любко Дереш, Голова Якова | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]