Головна » Про журкафедру
« 1 2 3 4 5 »

Доктор філологічних наук, професор, академік АН вищої школи України, завідувач кафедри видавничої справи та мережевих видань Київського національного університету культури і мистецтв Микола Тимошик і протоієрей УПЦ у Канаді Богдан Демчук учора, 10 жовтня, виступили перед студентами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича із цікавими лекціями про роль журналістики, яку вона відіграє як в Україні, так і в Канаді. Пан Богдан, до того ж, є позаштатним кореспондентом газет «Український голос», «Вісник» (Канада), «Свобода» (США).

Вельмишановного гостя із Канади представив сам Микола Тимошик, оскільки вважає себе чернівчанином (свого часу працював у обласній газеті «Буковина»). Мовець зупинився на класичних речах журналістики та видавничої справи, вияскравив постать Митрополита Іларіона (Івана Огієнка), прокоментував за допомогою кінопроектора історичні та архітектурні пам’ятки Канади, особливо у тих містах, де компактно мешкають українці, ознайомив із думками київських студентів аудиторію їх ровесників на Буковині, а також відгуками і рецензіями на книги пана Богдана у пресі: «РОзп’ятий Мазепа», «Богдан Хмельницький», «Рятування України», «Слово про Ігорів похід».

Це, як вважає гість, набуток батьківського виховання дітей в українському дусі. І сьогодні пам’ятає: «Богдане, щоби з тебе щось було, щоб ти був людиною…»

Профес ... Читати далі
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 602 | Дата: 14.10.2013 | Коментарі (0)

На базі Білоцерківського національного аграрного університету відбувся форум «Молодіжна журналістика». Його організаторами виступили ВМГО «Національний студентський союз», ГО «ВМО «Молодь за євроінтеграцію» та Київська обласна студентська рада

Учасники Форуму - представники молодіжних ЗМІ з різних куточків України.

Роботу Форуму традиційно розпочалась з привітального слова. До учасників звернулись ректор Білоцерківського національного аграрного університету Анатолій Даниленко, президент ВМГО «Національний студентський союз» Микола Бучко та голова Київської обласної студентської ради Олег Водяний.

... Читати далі

Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 585 | Додав: Lara | Дата: 20.09.2013 | Коментарі (0)

16 вересня – День пам’яті загиблих журналістів. З цієї сумної нагоди на Центральній площі Чернівців відбувся мітинг-реквієм «Безкарність вбиває». Журналісти краю, студенти та викладачі кафедри журналістики ЧНУ вшанували пам'ять Георгія Гонгадзе та інших колег, які загинули в Україні за роки незалежності, виконуючи свої професійні обов’язки.

Саме у цей день, 13 років тому, було жорстоко вбито головного редактора видання «Українська правда» Георгія Гонгадзе. У своєму звернені до медійників Буковини організатор заходу голова Чернівецької первинної міжредакційної медіа-профспілки НМПУ Вадим Пелех зазначив, що досі неупокоєне тіло київського колеги та не покарані замовники вбивства свідчать про ставлення до журналістів. Він наголосив: «Смерть журналістів – це нонсенс, це те, чого не може бути у європейському суспільстві».

... Читати далі

Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 561 | Додав: Lara | Дата: 20.09.2013 | Коментарі (0)

13-20 червня бакалаври,спеціалісти та магістри - стаціонар та заочники - доводили, що вони вже майже журналісти. Для декого це підтвердження фаху, адже улюбленою роботою не обділені. Для інших - доказ готовності до майбутньої праці у ЗМІ. Побажаймо їм удачі!

Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 565 | Дата: 22.06.2013 | Коментарі (0)

 Учора 10 червня завершився проект «Цифрові медіа в університетах України», який впродовж 2012-1013 рр. реалізувався благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» у партнерстві з Могилянською школою журналістики НаУКМА.

  У його рамках викладачі кафедри журналістики ЧНУ разом з представниками ще чотирьох вузів, які готують журналістів, пройшли навчання роботі з новими медіа. Семінари та тренінги відбувалися під керівництвом провідних міжнародних фахівців, зокрема, ... Читати далі

Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 592 | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

 1-2 червня у рамках Темпус-проекту «Крос-медіа і якісна журналістика» в Одесі пройшла конференція з розробки ядра навчального плану. 
  
  Відкрив засідання один з керівників проекту Ральф Кендльбахер з університету Пассау, який представив учасникам його сайт і логотип. Наступні чотири презентації являли собою ознайомлення із філософією проекту та його теоретично-практичним баченням (доповідач – Ральф Гольфельд), дидактикою (Олександр Годулла), організацією (Матіас Штробель), управлінням (Ральф Кендльбахер). Учасники представили ескіз приблизного навчального плану «Якісна журналістика» з використанням результатів опитування студентів у всіх вузах-учасниках проекту, висловили свої думки і відгуки. У новому плані враховані освітні завдання країн і реформа Болонського процесу. Спілкування відбувалося у формі неформального обміну думками всіх учасників проекту. Орієнтовно спільне ядро навчального плану складе 60 кредитів.  ... Читати далі
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 677 | Дата: 02.06.2013 | Коментарі (0)

 Сьогодні студенти кафедри журналістики на парі з "Радіовиробництва" зустрілися з журналістом Андрієм Вовком, який багато років пропрацював в українській редакції Deutsche Welle. 

  Він поділився своїм досвідом роботи: розповів, як зі своєю новиною вкластися у 35 секунд, як зробити домашню ізольовану кімнату для начитування текстів і яких помилок потрібно уникати під час запису коментарів та інтерв'ю. Також журналіст познайомив присутніх із технічними секретами, які допомагають йому досягти якісного звуку в ефірі, та порадив, як самому зробити нехитрі журналістські застосування для роботи. В аудиторії прозвучали записи його радіопередач. Можна було порівняти контент, який журналіст готував в Україні для німецького ефіру, з його матеріалами, які вже писалися і начитувалися в Німеччині, де він продовжив роботу.

  Андрію Вовку були поставлені питання, на які він охоче відповів. Студентів особливо привабила прикладна складова його майстер-класу. З ... Читати далі
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 631 | Дата: 30.04.2013 | Коментарі (0)

 Могилянська школа журналістики та Фонд Рината Ахметова «Розвиток України» провели круглий стіл «Медіадослідження в Україні: потреби ринку і можливості освітньої системи». 
   Науковці з України, ЄС та США говорили про досвід інтеграції наукової (PhD) освіти та медіадосліджень в університетські програми у різних країнах. А також спробували знайти відповіді на питання: Чому якісна наукова освіта (PhD) в сфері комунікації є важливою складовою університетських програм, а професійно проведені медіадослідження – запорукою еволюції ринку? Який потенціал мають українські медіадослідження для світової науки? Чому докторська програма (PhD) до цього часу не легітимізована в Україні? Участь у круглому столі взяли й викладачі кафедри журналістики ЧНУ Тарас Гринівський та Лілія Шутяк. 
Більше читайте за посиланням: http://osvita.mediasapiens.ua/material/17639
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 597 | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

 Викладачі кафедри журналістики взяли участь у всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні дослідження українських наукових шкіл у галузі соціальних комунікацій», яка відбулася 11 квітня в Інституті журналістики КНУ ім. Т. Шевченка. Модераторами конференції стали Різун В. В. – доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри соціальних комунікацій, директор Інституту журналістики та Віталій Корнєєв – докторант кафедри соціальних комунікацій.
  Цьогорічна конференція відбувалася трохи нетрадиційно – її учасники представили не наукові доповіді, як зазвичай, а документальні фільми про свої кафедри, у яких розповіли про традиції журналістики, наукові досягнення, видавничі проекти, перспективи розвитку кафедр. Всього переглянули 13 таких презентацій з різних вузів України, де існує спеціальність «журналістика»: Львів, Харків, Чернівці, Дніпропетровськ, Суми, Ужгород… І, звичайно, презентацію самих господарів – Інституту журналістики, яка й завершила конференцію.
  Представляли історію своїх кафедр переважно їх завідувачі. Учасники обмі ... Читати далі
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 705 | Дата: 14.04.2013 | Коментарі (0)