Головна » 2013 » Жовтень » 14 » Послідовники Митрополита Іларіона в ЧНУ
16:28
Послідовники Митрополита Іларіона в ЧНУ

Доктор філологічних наук, професор, академік АН вищої школи України, завідувач кафедри видавничої справи та мережевих видань Київського національного університету культури і мистецтв Микола Тимошик і протоієрей УПЦ у Канаді Богдан Демчук учора, 10 жовтня, виступили перед студентами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича із цікавими лекціями про роль журналістики, яку вона відіграє як в Україні, так і в Канаді. Пан Богдан, до того ж, є позаштатним кореспондентом газет «Український голос», «Вісник» (Канада), «Свобода» (США).

Вельмишановного гостя із Канади представив сам Микола Тимошик, оскільки вважає себе чернівчанином (свого часу працював у обласній газеті «Буковина»). Мовець зупинився на класичних речах журналістики та видавничої справи, вияскравив постать Митрополита Іларіона (Івана Огієнка), прокоментував за допомогою кінопроектора історичні та архітектурні пам’ятки Канади, особливо у тих містах, де компактно мешкають українці, ознайомив із думками київських студентів аудиторію їх ровесників на Буковині, а також відгуками і рецензіями на книги пана Богдана у пресі: «РОзп’ятий Мазепа», «Богдан Хмельницький», «Рятування України», «Слово про Ігорів похід».

Це, як вважає гість, набуток батьківського виховання дітей в українському дусі. І сьогодні пам’ятає: «Богдане, щоби з тебе щось було, щоб ти був людиною…»

Професор Микола Тимошик організував своєрідні змагання запитань до священика і журналіста. Переможцями стали студенти Христина Циган, Надія Семеха і Олена Яремчук. Як нагороду отримали книги Богдана Демчука.

На запитання, що любить канадський українець, він відповів так: «Сало, самогон». І додав: «Це не жарт. З духовного – музику, історію, літературу».

Гості – Микола Тимошик і Богдан Демчук – на Буковині перебуватимуть три дні.



Василь ДЖУРАН

Фото Воло
димира СЛИВКА

http://www.chnu.edu.ua/
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 605 | Додав: | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]