Головна » 2014 » Квітень » 4 » Підтримка починається з «малого»
21:09
Підтримка починається з «малого»

   У зв’язку з останніми подіями в Україні кожний громадянин держави потребує посиленого захисту та безпеки. На сьогодні в країні вирішенням цього питання займається Служба Безпеки України - департамент Збройних сил України.

   Так вже по всіх регіонах держави поширилася інформація про акцію «Підтримай українську армію». Не байдужий до долі держави громадянин з легкістю може долучитися до акції, переказавши гроші на рахунки Міністерства оборони України за допомогою дзвінка на єдиний номер 565 або надіславши кошти на відкритий рахунок до Державної  казначейської служби м.Києва за реєстраційними рахунками матеріально-технічного та медичного забезпечення в міжнаціональній валюті. Спостерігаючи за останніми подіями, слід зауважити, що, незважаючи на короткі терміни дії акцій, український народ оперативно відгукнувся  на цю пропозицію і станом на 21 березня вже зібрано 33 млн гривень. Окрема фінансова допомога у розмірі 500 тисяч гривень трохи пізніше надійшла від УПЦ. Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив:  «Церква не лише молиться, але і хоче допомогти фінансово української військовим».

     Не залишилась осторонь цієї проблеми і Чернівецька області. У міську військову частину передали допомогу майже на 100 тис. гривень. Кошти Чернівецькій військовій частині почали надходити ще минулого тижня. Проте на сьогоднішній день надходження зростають і охочих допомогти захисникам країни стало набагато більше. Голова першотравневої районної ради Тарас Бабух повідомляє, що на заклик допомогти Чернівецькій військовій частині, що розташована на вулиці Московської олімпіади,  відгукнулися керівники багатьох підприємств, ринків міста, депутати міських та районних рад. Так, наприклад,  департамент економічного розвитку і торгівлі та департамент суспільних комунікацій  облдержадміністрації перерахували 2100 гривень та 1650 гривень відповідно на реєстраційний рахунок Міністерства оборони. Також працівники міністерства освіти  і науки облдержадміністрації зробили внесок на цей рахунок загальною сумою 2500 гривень, а управління культури – 750 грн. Тим часом районні ради  частково долучаються до акції збору коштів. Із 11 населених пунктів області лише деякі посиленими зусиллями долучилися до вирішення даного питання. Минулого тижня районними адміністраціями було проведено засідання, де чиновники апарату управління вирішували питання безпеки краян та фінансової допомоги військовій частині. Найбільш активними учасниками акцій наразі є Вижницький, Заставнівський, Сторожинецький, Путильський та Хотинський райони. Як повідомляє районна адміністрація м.Вижниця, організатори зборів закликали жителів Вижниччини надати посильну допомогу для вирішення тих питань, які на сьогоднішній день постали перед Збройними Силами України, зокрема тими військовими частинами, які дислоковані на теренах Буковини. Проінформували про те, в чому є потреба буковинського війська. Відтак, запропонували на території району обрати відповідальну особу, котра координуватиме збір коштів для надання фінансової підтримки Збройним Силам. За результатами обговорення вирішено залучити депутатський корпус місцевих рад щодо координації роботи на місцях та обрано відповідальною особою в районі підприємця Руслана Погребняка. А заступник голови райдержадміністрації Микола Рощибак звернув увагу присутніх на наданні допомоги біженцям з АР Крим. В результаті чого було з’ясовано, що 66 осель жителів району та 2 пансіонати мають можливість прийняти біженців. Таку ж допомогу готова надати Путильська районна рада, прийнявши близько 80 переселенців з Криму. Щодо інших районів області, то Глибоцький, Кельменецький, Кіцманський, Новоселецький, Герцаївський райони на нині звітують про проведення районних засідань, в ході яких розглядали питання про заходи в разі пожеж на весняно-літній період, прийом громадян, соціальних виплат та податків. А Заставнівський район переймається проблемою зміцнення оборони території, при цьому формуючи блок-пости прикордонної території населених пунктів району, зокрема на виїзді до Дністровської ГЕС зі сторони с. Волошкове, КПП «Сокиряни» та «Вашківці».

   Саме в такому руслі районні ради працюють на даний момент. Водночас люди турбуються долею зібраних коштів. Жителька Чернівців пані Надія наголошує: «Зважаючи на попередню владу, перераховані кошти знову можуть потрапити в «неправильні» руки або бути використані не за призначенням, але я надіюсь на чистоту та прозорість цієї акції, тому особисто переказала кошти, нехай незначну суму, адже підтримка починається з малого».

                                                                                                                                                                                     Христина Тимофійчук

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 579 | Додав: sonata | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]