Головна » 2010 » Вересень » 17 » Пам'ятаймо
19:14
Пам'ятаймо
Кожної третьої п'ятниці вересня НСЖУ відзначає День пам'яті журналістів, які віддали своє життя за правду. Цього року 17 вересня згадаймо тих, які загинули, виконуючи професійний обов'язок, тих, хто віддав життя своїй професії. Роль працівників газет, журналів, телебачення і радіомовлення, інформаційних агентств, інтернет-видань у творенні незалежної демократичної і правової України неоціненна. Тому насторожують утиски свободи слова, мовчання органів влади, прокуратури, які не вживають вагомих і результативних заходів щодо всіх фактів переслідування колективів ЗМІ та окремих журналістів, не притягають винних до відповідальності.
    Щороку в Україні зникає десять журналістів… Стан свободи слова у державі оцінений 4,3 балами із можливих 10. Темною плямої в історії новітньої України залишається справа Г.Гонгадзе – злочин на совісті всіх тих, хто перебував при владі і нині заходиться на найвищих посадах. Чи не ця влада причетна й до зникнення харківського журналіста Василя Клименьтьєва, який пропав безвісти 11 серпня? Чи дізнаємося колись, як загинув наш буковинський журналіст Сергій Коржевський? Чи скажуть колись правду про смерть чернівчанина Віктора Фрейліха? Можливо, скоро редактори видань змушені будуть звітувати про зміну своїх політичних переконань…
  Посилюється тиск на журналістів політичними, економічними і адміністративними методами, чиняться перепони в виконанні ними професійних обов'язків з боку владних структур, в тій чи іншій формі відроджується цензура. Переслідування журналістів ведуться і в судовому порядку. Нормою по відношенню до журналістів стає насилля. Почастішали випадки нападу на них, знущань і образ. В їхню адресу чуються погрози.
    Пам'ятаймо про загиблих, коли беремо в руки перо, виходимо в ефір, фіксуємо мить на кіноплівці… Будьмо гідними професії, у яку прийшли!
reporter.cv.ua
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 666 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]