Головна » 2012 » Листопад » 28 » Олександр Власенко про «Журналістику цифрового майбутнього»
20:52
Олександр Власенко про «Журналістику цифрового майбутнього»
    До студентів спеціальності «Журналістика» 26 листопада із Києва навідався Олександр Власенко – керівник освітніх проектів Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», колишній редактор відділу ділового тижневика «Власть денег», в минулому - журналіст телеканалу «СТБ».
   Як розповів гість, фонд «Розвиток України» - неприбуткова організація, заснована у 2005 році задля усунення причин актуальних суспільних проблем в Україні, впровадження кращого світового досвіду у сфері освіти, культури та здоров’я.
   У 2006 році стартував один із благодійних проектів фонду під назвою «Журналістика цифрового майбутнього», керівником якого і є О.Власенко. Його візит до нашого університету є не випадковим, адже викладачі кафедри «Журналістика» пройшли конкурсний відбір і отримали можливість проходити навчання у рамках проекту.
   Олександр Власенко розповів, що основним партнером у реалізації проекту є Могилянська школа журналістики «Києво-Могилянської академії». Мета – навчання перспективних журналістів шляхом залучення і опанування ними культурою нових медіа. У проекті вже взяло участь понад сотня представників провідних українських ЗМІ, однак ось уже другий рік навчання проходять і викладачі українських закладів освіти, в яких готують журналістів. До них особлива вимога – отримані знання із Інтернет-журналістики і нових технологій вони повинні передати студентам.
   Як стало відомо, проект складається із 8 модулів. Кожного місяця учасники протягом трьох днів слухають і практично засвоюють лекції всесвітньовідомих журналістів, зокрема із Великобританії і США. Організатори вважають: «Вчися треба у найкращих». А вчать тут створювати аудіо- та відеоблоги, інфографіку, фото-банки, знайомлять із економікою і бізнес-моделями нових медіа,особливостями їх реклами.
   Під час зустрічі Олександр Власенко розповів студентам-журналістам про програму проекту, навчав, як зробити так, аби розміщена в Інтернеті інформація була поміченою, і закликав до створення власних блогів. Адже, як зазначив гість, у сучасному світі так «якщо тебе немає в Google- тебе не існує».
Ірина БІЧЕР-ІЛУЦАН
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 836 | Додав: | Теги: мультимедіа, фонд Розвиток України, журналістика | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]