Головна » 2010 » Квітень » 14 » Не забудьте ЗАВТРА вдягнути Вишиванку!
17:23
Не забудьте ЗАВТРА вдягнути Вишиванку!

Мер Чернівців Микола Федорук підтримав ініціативу студентів про проведення у Чернівцях «Дня української сорочки». Він закликав усіх працівників міської та районних рад підтримати ініціативу студентської молоді та 15 квітня прийти на роботу у вишиванці. «Я сам із задоволенням у цей день одягну вишиванку і сподіваюся, що цю чудову молодіжну акцію підтримають тисячі чернівчан, які пишаються своєю державою, цінують національні традиції та звичаї, люблять Україну та Чернівці», – заявив Микола Федорук. Про це повідомили 13 квітня у прес-центрі мерії.

Микола Федорук висловив подяку тим колективам, які вже відгукнулися на заклик молоді і активно готуються до проведення у Чернівцях Дня української сорочки.

До участі у студентській акції вже зголосилися понад 40 підприємств, установ, організацій, серед яких машинобудівний завод, нацуніверситет ім.Ю.Федьковича, школи, дитсадки, бібліотеки, музеї, лікарні, салони краси, магазини, РАЦС, адміністрація Калинівського ринку, служби таксі, політичні та громадські організації, депутати міської та обласної рад.

Художній салон запропонував до проведення акції 10% знижки на вишиванки.

Епіцентром свята стане факультет історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету, студенти якого виступили його організаторами. Тут 15 квітня відбудуться конкурси на кращу чоловічу на жіночу вишиванки, майстер-класи з народних мистецтв, пригощання варениками. На Театральній площі міста почесне коло зроблять таксиси, які у цей день обслуговуватимуть пасажирів у вишиванках.

Для учасників свято свою програму підготував також колектив машзаводу. А завершиться акція проведенням молодіжної вечірки в етно-стилі.

Як вже повідомляв ЗІК, студенти – організатори акції закликали долучитися до цього свята і Президента Віктора Януковича та запропонували йому 15 квітня, де б він не був, виконувати функції Глави держави в українській вишиванці. Офіційної відповіді Глави держави на це відкрите звернення чернівецьких студентів ще немає. Так само немає жодної реакції на студенську акцію від  губернатора Буковини Михайла Папієва та його призначених заступників. Тест на "українськість" влади триває. Залишилося два дні...

 

БукІнфо (с) За матеріалами: ЗІК

Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 770 | Додав: Lara | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]