Головна » 2010 » Березень » 24 » Навчання – це не лише пари і бібліотека
09:02
Навчання – це не лише пари і бібліотека
Навчаютьcя студенти неохоче…
Хто вважає, що студентом бути просто і легко дуже помиляється. Насправді це важка праця над своїм ім’ям та безпосередньо над собою. За період навчання через руки студентів проходять сотні книжок, тисячі ксерокопій і тільки мала частка з цієї «макулатури» залишається в голові. До того ж болонська система не сприяє студентам у веселощах. Та студент завжди залишається студентом і на те що захоче, він час знайде.
Додаткові курси, навчаючись в університеті, відвідує не багато студентів. Кожен сам окреслює свою мету перебування у ВНЗ. Хто якнайбільше знань здобути, а хтось – жодної студентської вечірки не пропустити. Та і навчання дається кожному по-різному.
В університеті відкрито академію Cisco, що організувала курси для студентів інженерно-технічного та факультету комп’ютерних технологій. Хоча навчатися можуть і математики, тільки потрібна відповідна база знань.
Навчаються студенти чотири семестри і кожного тижня по три рази відвідують заняття Cisco. «Насправді це не легко, - говорить студентка ІТФу Наталія Щіпанова. – Курси забирають багато часу. Але вони дуже цікаві. Нам не тільки розповідають суху теорію, нас все вчать робити на практиці. І після кожної теми ми дистанційно здаємо модуль через Інтернет. Окрім того досить престижно мати сертифікат Cisco, і так легше знайти роботу». Випускник ІТФу Сергій Павлюк закінчивши курси Cisco був серед переможців всеукраїнської олімпіади академії Cisco. Тепер його запросили для роботи в Канаду.
«Навчатися на курсах не складно. Спочатку нам усе розказують по-український – розповідає студент ІТФ Богдан Романюк, – а потім по-англійськи. Все обладнання, що потрібне нам для роботи фірма Cisco завезла. Ми маємо змогу з ним працювати, а це захоплює. З практичними знаннями легше на парах в університеті, деякі предмети лише починають нам читати, а на курсах ми вже їх пройшли».
«Майже 60% студентів вирішують складати фінальний іспит і справляються з цим завданням на відмінно – переконує декан інженерно-технічного факультету Олег Ангельський. Інші наші студенти кажуть, що їм набутих знань вистачає й відмовляються йти на іспит».
Віталія Гузьо
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 854 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
3 Lara  
0
))) дякую, бо я "десь чула", але що воно не знала)))

2 Vitalia  
0
Cisco - це передовсім фірма, що володіє 80% комунікаційних технологій у світі. на курсах вивчають, як користуватися такими технологіями.

1 Lara  
0
а що таке Cisco і з чим його їдять?))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]