Головна » 2010 » Травень » 30 » «Літературним вівторкам» РІК!
19:11
«Літературним вівторкам» РІК!
Усім бажаючим роздали бокали шампанського…Так починалася святкова частина дня народження «Літературних вівторків». Вступне слово, по праву належало О.Хабичу, власнику закладу. Цитую: «25 травня – знаменний день у житті «Literature Cafe». Коли ми відкривали книгарню у 2002 році нам ніхто не вірив, що тут буде «літкафе». Але ми є! Коли ми у 2009 почали проводити «літературні вівторки», в наших намірах знову сумнівалися, але «вівторкам» вже рік!»

Може випадково, а може якраз вчасно до Чернівців приїхала поетеса зі Львова, яку довго чекали чернівчани – Маріанна Кіяновська. Як і годиться львів’янка привітала всіх присутніх і зауважила, що в Чернівцях побачила повагу до письменника, чим приємно вражена. Читала гостя свої поезії, поеми, відповідала на гострі запитання та привідкрила завісу над таємничим рукописом. Очевидно дух свята дещо роззброїв поетесу і вона розповіла про майбутню збірку «Вірші не для друку». Особливість збірки полягає в тому, що всі вірші авторка пише від руки і з пам’яті. «Двох однакових збірок просто не може бути. Переписуючи їх, я постійно додаю щось нове, щось викидаю». Таких авторських примірників буде лише сто і презентуватимуться вони на Львівському книжковому форумі.

Наприкінці вдячні буковинці подякували гучними оплесками Маріанні Кіяновській за чудові вірші і організаторам за свято. Тепер сумніватися у починаннях «літкафе» просто не можливо.
Віталія Гузьо
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 686 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]