Головна » 2011 » Серпень » 8 » Конкурс журналістських розслідувань
17:56
Конкурс журналістських розслідувань
Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні та «Українська правда» оголошують перший щорічний Конкурс журналістських розслідувань для молодих журналісток / журналістів, студентів / студенток журналістики та інших, зацікавлених у журналістській кар’єрі.   
Конкурс відкритий для молодих людей віком від 18 до 25 років.
Конкурсантки / конкурсанти можуть вибирати власні теми, розкриваючи які, вони демонструють навички розслідувального репортажу. Переможець / переможниця та призерки / призери будуть оголошені під час сьомої Глобальної конференції журналістів-розслідувальників, що відбудеться у Києві 13-16 жовтня 2011 року.
На конкурс приймаються оригінальні неопубліковані репортажі, а також свіжі опубліковані матеріали (за 2011 рік) за умови, що «Українська правда» і Посольство США отримають від правовласників безкоштовно право на їхню публікацію. За «Українською правдою» залишається право опублікувати інші конкурсні роботи, крім трьох переможців / переможниць. Роботи повинні бути не більшими за п’ять сторінок.
Конкурсні роботи мають подаватися через сайт Конкурсу не пізніше 22 вересня.
Конкурсанти / конкурсантки матимуть можливість редагувати свої роботи у будь-який час до настання останнього терміну подачі, отримавши дозвіл модератора. Журі конкурсу, до якого увійдуть відомі журналісти / журналістки, редакторки / редактори, медіа-експерти / медіа-експертки, юристки / юристи та спеціалістки / спеціалісти прес-служб, оцінить роботи до кінця вересня. Про склад журі буде повідомлено пізніше.
Оцінюватиметься передусім якість написання матеріалу, новинна вартісність та рівень розслідувальницьких умінь. Переможцями / переможницями можуть бути визнані лише ті роботи, які відповідатимуть критеріям, необхідним для опублікування, у тому числі з погляду відповідності фактам і здатності підтвердити висунуті твердження та висновки. Остаточний вибір трьох найкращих робіт буде зроблено Посольством США спільно з «Українською правдою» на підставі рейтингу журі.

   Нагороди
Переможець / переможниця отримає можливість здійснити коротку подорож до Вашингтону і Нью-Йорка для ознайомлення з американським досвідом у журналістиці і тренінгу (передумовою буде отримання американської візи).
Другий призер отримає планшетний комп’ютер Apple iPad та цифровий дзеркальний фотоапарат Canon.
Третій призер – Apple iPad.

Усі три роботи-переможці будуть опубліковані «Українською правдою» та представлені на веб-сайті Посольства США в Україні і на сторінці Посольства у Facebook. Їхнім авторам / авторкам також буде запропонована можливість стажування в «Українській правді».

Реєстрація за посиланням: http://konkurs.pravda.com.ua/registration/
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 768 | Додав: | Теги: конкурс, журналістське розслідування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]