Головна » 2012 » Грудень » 7 » Кафедра журналістики взяла участь у стартовій Темпус-конференції
23:29
Кафедра журналістики взяла участь у стартовій Темпус-конференції
   Перша робоча зустріч учасників Темпус-проекту «Крос-медіа і якісна журналістика», на яку з’їхалися представники дванадцяти вузів та медіа-партнери з Румунії, Молдови, Німеччини, Австрії та України, відбулася у румунському місті Сібіу. Впродовж трьох днів її делегати обговорювали найновіші тренди у журналістиці, зокрема дискутували на тему викликів, які постають перед журналістикою у зв’язку з розвитком цифрових технологій. Виступи стосувалися змін у підготовці фахівців та модернізації журналістської освіти. Йшлося про професійні стандарти та їх зміну під впливом онлайн-медіа, про потребу поширення крос-медійної компетенції, медіаосвіту суспільства, канали крос-медійної комунікації. Зокрема кафедра журналістики ЧНУ підготувала доповідь «Соціальні медіа як новий вид поширення медіа-комунікації».
  Учасники конференції проаналізували програми підготовки журналістів у різних країнах та виробили спільне розуміння суті крос-медійної освіти. У дискусію вступили і представники ЗМІ, які висловили свої побажання до підготовки фахівців. Було вирішено охопити анкетуванням також студентів, щоб вивчити їх вимоги щодо якісної освіти.
 продовж наступного року представники вузів напрацьовуватимуть план магістерської підготовки, який з 2014 року проходитиме експертну імплементацію у навчальних аудиторіях.
  Для того, щоб повноцінно працювати у проекті, кафедри отримають необхідне мультимедійне обладнання і на двох весняних тренінгах у Сібіу викладачі пройдуть відповідне стажування. Також планується обговорення перших напрацювань на науковій конференції в Одесі та під час проведення Літньої школи журналістики в Пассау (Німеччина), у якій, зокрема, візьмуть участь і студенти. Остаточні ж підсумки трьохрічного проекту підведе підсумкова конференція у ЧНУ.

Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 702 | Додав: | Теги: крос-медіа, Сібіу, Темпус | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]