Головна » 2010 » Березень » 24 » Іспанське короткометражне
09:06
Іспанське короткометражне
Мати хобі – це класно. Цікавитися мистецтвом ще краще. А щоб захоплюватися сучасним мистецтвом треба мати талант для особливого бачення світу. Обдарованих 10 березня у Будинку естетики та дозвілля виявився повен зал. Саме там відбувся показ сучасного іспанського короткометражного кіно. Презентувалися 8 кінокартин різних режисерів. Серед представлених була й картина Борі Кобеаґи «Перший раз», що номінувалася на нагороду Краща короткометражка на іспанському кінофестивалі. В одинадцять хвилин стрічки вкладений глибокий сюжет, який показує що перший раз може бути першим ще раз, особливо якщо відчутна різниця у віці. Були також романтичні історії про кохання та роботи у жанрі жахів.
Організацією вечорів займається кіноклуб КОМПОТ, і безпосередньо його засновник – Юрій Хорунжий.
- Мета таких заходів показати чернівчанам кращі роботи світових режисерів. Хочемо щоб глядач мав альтернативу попсовим блокбастерам і не цікавому телевізору. Ідея організації такого клубу у мене народилася ще під час навчання в університеті, але реалізувалася тепер. В цьому нам допомагає Міжнародний фестиваль візуального мистецтва Wiz-art. Ми обираємо теми, вони привозять зі Львова підбірки фільмів.
- Мені сподобалася сьогоднішня презентація – розповідає студентка Леся Крушельницька. – Цікавими мені були майже всі стрічки, окрім однієї, де йшлося про чоловіка, що не впізнав своєї дружини. Для розуміння фільмів сприяли субтитри українською, хоча цікаво було й почути іспанську мову.
На запитання чи був вечір цікавим загалом, скажу – глядачі оплесків не шкодували і виходячи говорили Gracias!
Віталія Гузьо
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 802 | Додав: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Vitalia  
0
ну таки, ДА! )))
Враження двоякі. були фільми, коли було страшно й моторошно, а були, коли сміялися до сліз. Класно було, думаю ще на французьке піти...

1 Lara  
0
Цікаво))
"Обдарованих 10 березня у Будинку естетики та дозвілля виявився повен зал. " - ну, таки повен зал обдарованих? )))))) biggrin
А які фільми ще були? Більше особистих вражень!) Мені цікаво!..))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]