Головна » 2010 » Вересень » 9 » І ще раз про фестиваль
18:06
І ще раз про фестиваль
  З 3-го по 5-е вересня вмісті Чернівці проходив ПЕРШИЙ МІЖНАРОДНИЙ ПОЕТИЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "MERIDIAN CZERNOWITZ" - потяг часу між сучасністю та епохою «Czernowitz».
   У фестивалі взяли участь провідні поети України, Німеччини, Австрії та Швейцарії. Серед них – Юрій Андрухович, Ігор Померанцев, Сергій Жадан, Бригітте Олешинські, Ельке Ерб, Франц Йозеф Чернін, Майкл Марч, Юліан Шуттінг та інші. Перші поетичні читання відбулись 3-го вересня у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
  Спеціальний гість фестивалю – видавець спадщини Пауля Целана Барбара Відеманн, яка під час фестивалю провела презентацію першого видання листування між Паулем Целаном та Густавом Хомедом «Мені потрібні твої листи». Кожен бажаючий міг бути присутнім на презентації в Червоній залі ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
  У програмі фестивалю також були поетичні читання, перекладацькі семінари, молодіжна поетична сцена, сигарно-поетичні та винно-поетичні дискусії, презентації книг, культурологічні екскурсії, художні експозиції та урочисте вручення першої щорічної національної відео-поетичної премії «Бук». 3-го та 4-го вересня відбувалися вечори електропоезії за участі відомих європейських ді-джеїв. Усі ді-джеї - учасники заздалегідь отримали тексти віршів поетів-співвітчизників і ексклюзивно презентували плоди поєднання у клубі «Sorbonne». Живою грою на віолончелі їх супроводжував посольський дует: Ґабріеле Жайдіте (Литва) & Гаральд Геррманн (Німеччина).
   Під час фестивалю щоночі діяла відеоінсталяція "Темпль" - перетворення кінотеатру "Чернівці" на синагогу "Темпль" з допомогою світлової проекції.
   Поет, історик та перекладач Андреас Заурер заявив пресі, що Міжнародний поетичній фестиваль "Meridian Czernowitz" здійснить шалений резонанс в Європі, творчі люди вишиковуватимуться в чергу, щоб потрапити до Чернівців.
    Організатори фестивалю повідомили, що вже почали готувати "Meridian Сzernowitz" 2011, до якого підключиться ще декілька нових країн-учасників.
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 713 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]