Головна » 2010 » Вересень » 27 » Доторкнутись до правди
14:33
Доторкнутись до правди
  17 вересня у стінах філологічного факультету відбулася зустріч головного редактора тижневика «Доба» Володимира Стефанця зі студентами-журналістами, приурочена Дню пам'яті загиблих журналістів.      
   Сюди завітали спудеї 1-3 курсів, аби поспілкуватися з досвідченим фахівцем та подискутувати на тему свободи слова в нашій державі. Розмова пройшла "на ура". Студенти активно ставили запитання та обговорювали відповіді пана Володимира. «Дуже цікава людина. Приємно спілкуватися з ним. За цю годину дізналася багато чого нового. Спілкуючись із фаховими журналістами, бачиш свою майбутню роботу зсередини, її практичний бік»,- говорить студентка ІІ курсу Генрієтта Беух. Тема свобода слова є надзвичайно актуальною зараз, тим паче, якщо згадати останні події щодо судової тяганини з позбавлення ліцензій на мовлення «5 каналу», «ТВі» та інших, а також загадкове зникнення головного редактора харківського видання «Новий стиль» Василя Климентьєва.
   «Головне завдання журналіста – доносити інформацію до мас, ми маємо робити це оперативно. Окрім того, треба доторкнутися до правди і показати її людям, позаяк без цього - ми просто брехуни», - говорить пан Стефанець. Напрочуд активними були і першокурсники, котрі "втерли носа" і своїм старшим колегам. Як зазначив Володимир Богданович: «У Чернівцях творчо і професійно зростає нова формація газетярів, ведучих та радійників, проте більша частина з них не хоче залишатися у нашому місті. Ми маємо колосальний потенціал, але не вміємо його втримати».
    На запитання студентки Ольги Борщевської «Чи обмежує теперішня влада свободу слова?» Володимир Стефанець відповів: «Влада та журналісти, на жаль, завжди конфліктували. Було, що і в нас в редакції влаштовували обшуки. Одні чиновники йдуть, інші приходять на їх місце, та не треба підлаштовуватися під них. Останні події примушуються задуматися над тим, що далі робити, та працюємо як завжди. Маємо бути незалежними».
   «Приємно, що журналісти, котрі вже себе реалізували, погоджуються поділитися досвідом з новачками. Нам як початківцям такі зустрічі лише на користь. Бачимо успішних людей і тягнемось до такого ж»,- каже студентка Світлана Зайцева.
Маю надію, що у журналістів ЧНУ започаткувалася нова традиція – зустрічі-дискусії з практикуючими та успішними редакторами, ведучими та дикторами телебачення і радіо.

Сергій ВАЛЬЧИШИН,
студент спеціальності «Журналістика»

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 816 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]