Головна » 2010 » Серпень » 11 » Діти асфальту… Де і як вони відпочивають?
20:04
Діти асфальту… Де і як вони відпочивають?
Студентська практика
Світлана Римар, Оксана Танащик

Питання, чим зайняти дітей влітку, актуальне чи не для кожної родини. Адже. Враховуючи наслідки економічної кризи, дозволити собі сімейний відпочинок десь за межами дому можуть далеко не всі. Добре, якщо діти вже достатньо виросли, щоб самотужки давати собі раду, чи з ними залюбки посидять дідусі-бабусі. Можна, звісно, розраховувати й на садочок. Такі установи влітку працюють у звичному режимі, хоча, як зазначає завідуюча Чернівецькою дошкільною дитячою установою № 7 Галина Ченишко, кількість дітей, які відвідують садок, у цей період зменшується практично вдвічі. За хорошої погоди вихованці дошкільного закладу бавляться у саду чи ігрових майданчиках, організовуються і невеликі прогулянки містом, тобто комфортне перебування для наймолодших забезпечене. 


А що ж робити, якщо без нагляду ризикують залишитися, скажімо, наймолодші школярі? Тут уже вступають у дію цілі схеми, які відпрацьовувались роками: на червень школи організовують денні табори, у яких учням забезпечено харчування та постійний нагляд педагогів, наступні ж два місяці батькам або доводиться по черзі брати відпустки, або купувати путівку в дитячий табір чи санаторій для свого чада. Останнє, як відомо, обійдеться недешево. Зостається, звісно, і варіант залишати їх удома, практично без нагляду – по сусідству завжди знайдуться однолітки, разом із якими завжди можна проводити час. У такому разі цілком природне занепокоєння викликає стан дитячих майданчиків поблизу житлових будинк у більшості районів міста. Як стверджують громадяни, у пісочницях нерідко трапляється бите скло, використані шприци, недопалки тощо. Вранці там граються діти, а надвечір збираються доволі сумнівні компанії. У зв’язку з цим мешканці житлового будинку № 4а, що на бульварі Героїв Сталінграда, звернулися до ЖРЕПу № 19 із проханням вжити якихось заходів. Невдовзі лавки на майданчику демонтували. 


«У нас не вистачає персоналу, дуже велике навантаження і ми просто фізично не встигаємо за усім слідкувати. А наглядати за правопорядком мають працівники міліції. Встановлюємо таблички, які інформують про заборону в таких місцях палити, розпивати алкогольні напої та вигулювати собак. Та на них ніхто не звертає уваги. Кожного року фарбуємо всі споруди на майданчиках. Сміття теж регулярно вивозимо. Усуваємо поламки в міру їх виникнення, тому скарг надходить небагато. Узагалі, люди повинні розуміти, що міська рада не виділяє грошей, а у комунальних тарифах кошти на благоустрій майданчиків не передбачені», - розповідає працівник ЖРЕПу Віктор Бацановський.
Проте байдужими залишаються далеко не всі. Скажімо, мешканці одного із будинків бульвару Героїв Сталінграда самотужки. За свої кошти облаштували дитячий майданчик. Узяв ініціативу в свої руки один із жителів мікрорайону Андрій Романчишин. Матеріали зацікавленим у цій справі громадянам видав ЖРЕП.

Світлана Римар, Оксана Танащик
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 762 | Додав: | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]