Головна » 2011 » Березень » 17 » Діджей-депутат вночі – на дискотеках, а вдень – із виборцями
18:06
Діджей-депутат вночі – на дискотеках, а вдень – із виборцями
Популярність допомагає вирішувати проблеми людей, вважає 28-річний Денис Бреник
  Денис поєднує два протилежні заняття. Серед молоді він відомий як dj Fox і влаштовує дискотеки не лише в нічних клубах, а й на найбільші свята в Чернівцях. І водночас Денис є депутатом Першотравневої районної ради і головою комісії з питань роботи з молоддю, громадськими організаціями та об’єднаннями. Ми поцікавилися в Дениса його життям.
Як живеться dj-політику?
– Діджей – це людина, яку знають всі. Цю популярність можна використати певним чином для допомоги людям. Наприклад, у людини є проблема і ти вже знаєш до кого потрібно звернутися. Гадаю, в мене вийде зробити дуже багато.
Під час передвиборчої кампанії агітував на вечірках?
– Ні, на вечірках я не агітував. Просто надрукував прогаму вирішення проблем району і візитки з домашньою адресою та номером телефону. За місяць я їх роздав на 12 вулицях – це майже 2,5 тисячі людей. Щодо програми, то я не обіцяв золотих гір. Я не вкладав великі гроші, щоби стати депутатом. Мої виборці – це переважно люди, яким за 30.
Що плануєш зробити як депутат?
– Загалом вся кампанія будувалася на тому, що потрібно залучати активну молодь до вирішення проблем. Зроблю собі окремий номер мобільного, на який люди могли б телефонувати мені будь-коли. Адже прийомні дні випадають лише один-два рази на місяць.
Навесні планується прибирання району, наведення ладу на дитячих майданчиках. Для всього цього потрібна молодь. Тому буду ходити навчальними закладами, знайомитися з директорами і просити, щоби вони присилали нам учнів та студентів на допомогу.
Що потрібно, щоби стати професійним діджеєм?
– По-перше, потрібно бути людиною, совісно ставитися до того, що ти робиш та говориш. По-друге, потрібно мати родзинку. Щоби стати відомим діджеєм, потрібно дуже багато працювати, сидіти ночами і ознайомлюватися з музичними новинками і тенденціями розвитку музики. Чим більше музики ти знаєш, не лише одного напряму, а всіх, тим кращий ти у своїй професії. Не обов’язково мати диплом музиканта, він потрібен лише тоді, коли пишеш музику.
Що нового нині в музиці?
– З’являється чимало дискотечних мелодій та обробок пісень 1980-1990-х років. Якщо донедавна було багато поп-музики, то нині її майже немає. Широкої популярності набуває румунська попса.
А в клубному житті міста?
– Клубів дуже багато у Чернівцях, та й на Буковині загалом. Усі вони однотипні, тому вже ніхто нічим не може здивувати. Музика в них відрізняється лише на тематичних вечірках. Оригінального клубу в Чернівцях немає. Усі клуби ресторанного типу. Музику тут формує клієнт, а не ді-джей, який відповідає за це. Клуби в місті можна поділити на два типи: в одні ходять ті, кому від 18 до 21 років, в інші – від 21 до 40.
Який виступ найбільше запам’ятався?
– Важко виділити один випадок. Я беру активну участь у громадських заходах, тому мене ще іноді називають ді-джеєм мерії. Але найбільш яскравими щороку є дискотеки на День незалежності, День міста, День молоді та Новий рік.

Досьє: Денис Бреник народився 10 лютого 1983 року в Чернівцях. Крутити дискотеки почав із 12 років. Закінчив технікум та юридичний факультет Буковинського університету. Єдиний у Чернівцях відеодіджей (dvj поєднує кліпи з музикою). Зібрав колекцію всіх кліпів, починаючи з 1960-х років. Нещодавно отримав запрошення виступати в нічних клубах Німеччини.
Юлія ПОПОВИЧ, 408 група
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 740 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]