Головна » 2009 » Жовтень » 14 » Цифрові наркотики це вам не жарти!!!
13:57
Цифрові наркотики це вам не жарти!!!
Останнім часом в Інтернеті можна знайти все, що тобі необхідно: від музики та фільмів і до результатів серйозних наукових досліджень у сфері нано-технологій. Тепер у цьому безмежному просторі інформації з'явились і цифрові наркотики чи i-dosers, як їх ще називають. Це аудіо файли, які впливають на мозок за допомогою інфразвуків. Поява цих "наркотиків" у Інтернеті викликала не аби яку радість серед молоді. Тепер можна "вживати" та лишатись безкарними. А ще, чомусь всі впевнені, що вони не викликають залежності.

Реклама цих "нешкідливих" наркотиків заполонила весь Інтернет. Чи не після кожного "кліку" випливає вікно де тобі пропонують послухати треки з привабливою назвою "Кокаїн", "Героїн" чи "Маріхуанна". Скачати диво звуки можна, відправивши смс-запит – звісно не безкоштовно. Але більшість екстремалів не пошкодує тих 20-25 гривень, аби хоч подивитись, що то воно є.

Як пояснюють фахівці, це аудіо файли, які під час прослухування імітують сексуальні відчуття, дії популярних наркотиків, різних станів і настроїв. Наголошується, що імітація досягається за рахунок бінаурального ефекту - складного акустичного явища, що впливає на роботу мозку.

Вчені давно довели, що людина використовує лише 5% свого мозку, каже психолог Чернівецької ЗОШ №2 Наталі Круглашова, але ж це не означає що 95%, які лишились просто собі нічого не роблять. От якраз на ті 95% і спрямована дія цифрових наркотиків. Такі звукові файли можуть містити в собі певну інформацію, яка буде діяти так само, як і двадцять п'ятий кадр, тобто на підсвідомість. Я би не радила слухати ці I-dosers допоки вчені не проаналізують їх певним чином, і не підтвердять, що вони безпечні.

Щодо залежності від таких наркотиків говорити поки що рано, але все ж таки мушу визнати, що це можливо. Залежність буває психологічною та фізичною. Про фізичну залежність говорити в такому випадку не доводиться, а от про психологічну... Основні залежності формуються в людини в період з 14 до 21 року. Спробувавши один раз будь-які наркотики, повертатимешся до них знову і знову, адже виникає постійна необхідність заповнити порожнечу. Так само ї з цифровими наркотиками.
Останнім часом слова "аудіо наркотики", " i-dosers ", "цифрові наркотики" стали лідерами по запитах у пошукових системах країн СНД. Але офіційно про дію таких звукових файлів , ні Міністерство охорони здоров'я, ні Академія наук України не заявляли, і це є досить серйозною проблемою. Адже ці так звані "наркотики" можуть викликати сон, головний біль, нудоту, радість, сміх, жах. Це залежить від людини, сили звуку, та якості апаратури.


На ряду з рекламою "задоволення без наслідків" в Інтернеті з'являються ролики та статті, які описують дію айдозерів як руйнівну. В одному з таких відеокліпів запевняють, що ці звуки можуть не тільки викликати у вас певні емоції та відчуття, а й зупинити серце чи навіть призвести до розриву всіх внутрішніх органів одночасно. Росія взагалі вважає, що проти неї їде війна. Але війна ця ведеться на високому рівні, тобто з використанням новітніх технологій. Мовляв, за допомогою цифрових наркотиків США намагається винищити ціле покоління молодих росіян. То що ж таке ці цифрові наркотики?

Комп'ютерна програма I-doser, генерує бінауральні ритми і може впливом звукових коливань, як запевняють розробники, викликати такі почуття як сп'яніння, ейфорія, знеболювання і т.д. Бінауральні ритми — артефакт роботи головного мозку, уявлювані звуки керованої музики, що мозок сприймає («чує»), хоча реальні звуки відсутні. Ефект бінауральних ритмів був відкритий ще в 1839 році Хайнрихом Вільгельмом Дофе. Щоб спостерігати бінауральні ритми, досить надіти стереонавушники, у яких на різні вуха подаються сигнали, що несильно відрізняються по частоті. Різницю сигналів мозок сприймає як природні биття низької частоти. Для того, щоб такі биття були чутні, їхня частота повинна бути між 1000 і 1500 Герц, а різниця частот не вище 30 Герців. При більшій різниці частот людина чує два роздільних тони, і биття не виникає. Теорія бінауральних ритмів заснована на тому, що, якщо яким-небудь чином подіяти на мозок сигналом з визначеною частотою, то цей сигнал вступить у резонанс із відповідним ритмом мозку, що приведе до посилення відповідного стану свідомості.
Завдяки цьому ефекту в американських лабораторіях були розробленні аудіо файли, які імітують різні настрої та стани. І тепер їх пропонують всім бажаючим. На таких сайтах вказано, що "наркотики" є цілком легальними, не спричиняють шкоди організму, не викликають звикання. Але разом з тим, на цих же сайтах зазначено, що не рекомендовано прослуховувати данні аудіо файли людям з порушеною психікою, хворим на епілепсію. Тобто самі розробники визнають, що побічні ефекти все ж таки є. Отже вибирати вам: наркотики, цигарки, алкоголь, клей чи цифрові наркотики. Яка різниця на що підсідати? Але пам'ятайте одне : найкрутіший наркотик – це, все ж таки, кохання!

Тетяна Скорокиржа

Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 1421 | Додав: Luthien | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]