Головна » 2010 » Грудень » 10 » Чи залежні чернівчани від інтернету? Про вплив новітніх медіа і не тільки...
16:57
Чи залежні чернівчани від інтернету? Про вплив новітніх медіа і не тільки...
Понад 100 тисяч сучасних Чернівчан зареєстрували анкети в соціальній мережі вконтакті. Ще більше буковинців можуть похизуватися власними фото в однокласниках. Дехто поринає у віртуальне спілкування по декілька годин в день.
Окрім сервісів соціальних мереж, стало популярним вести власні інтернет-щоденники: блоги, а нещодавно у Чернівцях з’явився унікальний на Україні регіональний портал інтернет-телебачення!
Про силу всесвітньої павутини замислились керівники та дипломати держав всього світу після викиду секретної інформації на сайті wikileaks. А чи здатна всесвітня павутина змінити життя саме чернівчан? Як новітні медіа впливають на буковинців, настільки вони є корисними і чи існує залежність місцевої молоді від інтернету? - теми, які ми розпочали досліджувати ще з минулого тижня.
Ці питання обговорювали з засновником одних з найвідвідуваніших на Буковині проектів –блогової мережі www.vkursi.com та першого порталу регіонального інтернет-телебачення www.vtemi.com.
Ресурси функціонують повністю на громадських засадах, на них немає жодної реклами, а їх основна мета – зробити перебування сучасних буковинців в інтернеті більш корисним та змістовним, створити зручне середовище для спілкування та обміну локальною інформацією.
Інтернет повинен стати кращим, тоді залежність від нього – не лякатиме, говорить ініціатор проектів, гість студії - аспірант Інституту філософії Національної академії наук України – Святослав Вишинський!

Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 958 | Додав: Lara | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 4
4 Joselha  
0
I love these artilces. How many words can a wordsmith smith?

3 Lara  
0
помітно, що перехожий, як і більшість читачів в інтернеті не читають далі заголовку biggrin ))

Приводом для матеріалу послужило відкриття першого і унікального регіонального ресурсу інтернет-телебачення

До того ж актуальність теми підсилюється фактом, що в цей же час про силу інтернету знову заговорив весь світ, після "вибуху" секретної інформації на вікілікс...

На додачу - з часу заснування у 2007 соц.мереж вони лише нині досягають свого апогею у регіонах - і мало кому було відомо про нинішні цифри зареєстрованих, зокрема вконтакті, понад 100 тисяч?...

Ще цей матеріал - лише АНОНС до розмови з гостем у студії, це ВСТУП, щоб дізнатись зміст, треба послухати розмову.

І наостанок - матеріал готувався і звучав по радіоточці, цільова аудиторія котрої - переважно доросле населення, котрому варто детально пояснити "що і звідки"


1 перехожий  
0
Лишіть інтернет-теми у спокої. Все-одно ж пишете як рагулі. Говорити про соцмедіа було модно у 2007-му, а у нас на дворі вже давно 2010-ий. В чому актуальність цієї статті? Де новизна? Толочите у ступі воду і не більше.

2 sonata  
0
Це ваша суб'єктивна думка. Інформаційним приводом є заснування блогової мережі та першого в регіоні порталу інтернет-телебачення. Чи так вже пересічний читач з цими фактами ознайомлений? Матеріал із студії "Символи" Лариси Репки (ЧОДТРК) є просвітницьким і знайомить з новими видами журналістики в регіоні - прослухайте радіопередачу до кінця. А соцмедіа від того часу тільки набули популярності, тож навіть в цьому плані вони заслуговують на більшу увагу. Можливо, традиційні медіа не так і цікавлять читачів? Боїмося конкуренції?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]