Головна » 2010 » Грудень » 2 » Чернівці презентували результати проекту «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі»
00:13
Чернівці презентували результати проекту «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі»
  26-27 листопада 2010 року в Конча-Заспі відбулася заключна конференція «Покращення діалогу між місцевою владою, громадськістю та медіа – результати в пілотних містах (Суми, Черкаси, Донецьк, Чернівці, Херсон та Рівне)» в рамках проекту «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі».
  Цей проект фінансується спільно Європейським Союзом та Радою Європи і виконується Радою Європи. Метою конференції була презентація результатів громадського діалогу між місцевою владою, громадськістю та медіа довкола актуальних проблем громад у пілотних містах в рамках роботи за проектом та планування подальшої роботи за межами проекту у форматі «Пошук майбутнього». Конференція зібрала понад 60 учасників – представників міжнародних організацій, органів національної та місцевої влади, громадських організацій, засобів масової інформації, лідерів Центрів соціального партнерства, експертів.
  У вступній промові до учасників конференції, керівник сектору «Громадянське суспільство та медіа» Представництва Європейського Союзу в Україні Стефані Хартер зазначила: «Хоча я працюю Києві, мене дуже цікавить регіональна проблематика. Сподіваюся, що отриманий досвід та обмін ним допоможе поліпшити життя людей. Європейський Союз вже думає над тим, щоб розпочати новий проект в цьому напрямку».
  Ольга Сєдова, координатор проекту ЄС та Ради Європи «Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі» подякувала учасникам конференції за активну участь у реалізації проекту та розповіла про принципи міжсекторальної співпраці (активність, довіру, часовий горизонт, унікальність механізмів).
  Сергій Пінчук, представник асоціації Центрів соціального партнерства, Голова правління Рівненського Центру «Соціальне партнерство» презентував посібник «Міжсекторальний діалог «ЗМІ – влада – громадськість»: практичний досвід» за результатами реалізації проекту.
  В рамках конференції представники міст-учасників презентували свої результати з подолання проблеми, яку під час першого заходу проекту обрали журналісти:
Рівне – «Якість надання комунальних послуг, їх тарифікація»;
Чернівці – «Недостатній рівень доступу громадян до інформації про дії міської влади щодо прийняття рішень з усіх питань життєдіяльності громади»;
Черкаси – «Громада за чисте місто»;
Херсон – «Архітектурне та естетичне обличчя міста Херсон»;
Донецьк – «Проблема засміченості міста Донецьк»;
Суми – «Збереження зелених зон міста Суми».
  Презентуючи результати реалізації проекту в м.Чернівці, учасниця діалогової групи, начальник управління праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради Аліна Круглецька зазначила: «Міжсекторальний діалог між владою, ЗМІ та громадськістю в Чернівцях вдався. Ми досягли високих результатів в рамках реалізації проекту, зокрема, суттєво покращили роботу сайту міської ради, підняли питання необхідності впровадження електронного врядування, налагодили співпрацю між владою, громадськими організаціями та ЗМІ».
  «Звичайно, ми і раніше співпрацювали із органами влади, ЗМІ, НГО і мали позитивні результати. Але під час реалізації цього проекту ми вперше поєднали наші зусилля задля вирішення питання відкритості влади. Ми вдячні всім, хто свідомо увійшов до діалогової групи і протягом всього часу реалізації проекту працював у цьому напрямку. Сподіваємось, що наша спільна праця для мешканців м. Чернівці буде тривати», - зазначила член Правління ЧОГО «Центр соціального партнерства», координатор проекту в м. Чернівці Анна Сороковська.
Галина Єреміца, вільна журналістка,
учасниця проекту
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 672 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]