Головна » 2011 » Листопад » 22 » Чернівці для французького журналіста Поля-Стефана Маньє стали відкриттям
22:05
Чернівці для французького журналіста Поля-Стефана Маньє стали відкриттям
  Відомий французький тележурналіст Поль-Стефан Маньє 21-22 листопада провів для студентів відділення «Журналістика» ЧНУ майстер-класи та прогулявся Чернівцями.

   Про своїх слухачів тележурналіст відгукується схвально. Розповідає, що студенти були дуже уважними та не соромилися ставити гострі запитання. Самі ж студенти, які прийшли послухати Поля-Стефана, розповідають інакше.
- Було не дуже цікаво, адже відповіді на наші питання були дуже розмиті. Маньє не знає української, тому витрачали багато часу на переклад, від цього розсіювалася увага, - розповіла одна зі студенток.
   Окрім питань на тему журналістської етики та специфіки роботи сучасного журналіста Поль-Стефан розповів і про доходи своїх колег.
- У нас є журналісти, які заробляють можливо трохи менше за французьких футболістів, - стверджує Маньє. – Це ведучі популярних телепередач, їхня зарплатня може сягати 20 тисяч євро на місяць, але, звісно, є й такі, що живуть за мінімальний прожитковий мінімум.
   Після майстер-класів Поль-Стефан прогулявся містом і переконує, що Чернівці стали для нього відкриттям.
- Вперше в Україну я приїхав двадцять років тому, щоб висвітлювати процес здобування незалежності, - розповідає Поль-Стефан Маньє. – Торік відвідав Київ, побував у Криму з аналогічними майстер-класами. Але, я вас хочу запевнити, Чернівці стали для мене відкриттям. Перед візитом на Буковину я думав, що добре знаю цю частину Європи, але все виявилося зовсім не так. Перебуваючи тут й спілкуючись з місцевими мешканцями, я зрозумів, який унікальний ансамбль різних культур та меншин змішано на цій землі. Це варто цінувати й берегти.

Віталія КОЗМЕНКО,
"Погляд"
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 823 | Додав: | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 2
2 sonata  
0
Крім того, питання треба ставити чітко, щоб отримати на них такі ж відповіді. Самі відповіді журналіста не були розмиті - просто він їх дуже докладно пояснював і мотивував. А щодо мови? - незрозуміло wacko це закид пану Маньє? може, взагалі не запрошувати іноземних журналістів? Стефан Маньє спеціально приїхав з Парижа, щоб провести дводенний семінар для студентів кафедри, знаю, що дуже готувався. Шкода, що деякі зарозумілі студенти так його оцінили

1 sonata  
0
Шановні студенти, отак ніколи не можна писати: "розповіла одна зі студенток"... Будь-які слова повинні мати точне посилання на джерело інформації! якщо людина себе не називає, журналісту варто подумати, чому вона це робить? можливо, навіть не була на всіх лекціях і не може таким чином скласти об'єктивне уявлення про них. Тож чи є її думка тією, що відображає загальну думку усього колективу?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]