Головна » 2010 » Листопад » 3 » Англійська мова для журналістів
22:01
Англійська мова для журналістів
 «Іноземна мова потрібна завжди і всюди», – такими словами студентів ЧНУ імені Ю.Федьковича викладачі заохочують продовжувати вивчення мов після закінчення другого курсу.
  Цього року не так багато журналістів виявили бажання відвідувати додаткові заняття з англійської мови у приміщенні 6-го корпусу ЧНУ. Причини різні: напружений графік навчання, підготовка до написання курсової роботи, особисті вподобання. На жаль, велика кількість студентів з полегшенням зітхнула, склавши останній іспит з іноземної мови. Ситуація досить невтішна. Порівнявши дані минулих років і цьогорічні, можна зробити висновок: велика частина студентів просто «охолола» до такої справи. Та, звичайно, йдеться не про всіх. Дехто виявив особливу зацікавленість у майбутніх перспективах. Саме такі студенти зараз навчаються у реферативних групах та на курсах. Безперечно, вони задоволені своїм рішенням, адже це сприятиме не тільки загальному розвитку, а й збагачуватиме словниковий запас, даватиме можливість вільно спілкуватися з іноземцями, читати зарубіжну пресу в оригіналі.
  Наразі в стінах університету існують дві діаметрально протилежні думки щодо такого додаткового навчання.
О.Мандалак, 3 курс:
- Зараз немає можливості відвідувати ці заняття. Багато часу забирає навчання, а дехто ще й працює. У кожного свої плани. Я вирішила закінчити курс вивчення англійської.
Ірина Мороз, 3 курс:
- Мені подобається займатися у реферативних групах. Заняття цікаві і, що найважливіше, приносять бажані результати.
  Що ж, третьокурсники зробили свій вибір. Потрапити у реферативну групу вони вже не зможуть, тому що повний курс навчання розрахований на три роки. Але існує альтернатива: вивчати іноземну мову можна і на четвертому році студентського життя, обравши курс, який триває лише рік. Журналістам знову доведеться визначатися. Хтось залишиться при своїй думці і поставиться до пропозиції байдуже, а хтось, можливо, засумує за іноземною мовою… Є час, щоб обміркувати обидва варіанти, оцінити як позитиви, так і негативи ситуації. Та все ж хочеться, щоб якнайбільше моїх однокурсників зрозуміли важливість іноземної мови в нашому житті та зробили правильний вибір, при тому залишившись задоволеними.
Ольга Поясик, 310 група
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 1122 | Додав: | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]