Головна » 2011 » Травень » 18 » "А як у Вас?"
18:44
"А як у Вас?"
12 травня студенти першого та третього курсів спеціальності «Журналістика» спілкувалися із  ви­хованцями університету  Мюнстера, які вже декі­лька днів перебували в Чернівцях. Перед тим гості із Німеччини вже відвідали Львів, який їх приємно вразив архітектурним багатством. Щодо Чернівців, то про це місто закордонні студенти знали значно менше, тому їх цікавило багато деталей, що стосу­валися_життя_столиці_Буковини.
 Зустріч відбулась в досить невимушеній атмос­фері.    Спілкування велось через перекладачів. Гості з Німеччини спочатку представились, коротко проінформувавши аудиторію про майбутні спеціа­льності, які зараз здобувають. Як зазначалося, у Мюнстері кожен студент вивчає дві спеціальності одночасно, і_цілком_на_однаковому_рівні.
   Далі розмова перейшла в діалог. Німецьких студен­тів цікавили предмети, які вивчаються на відді­ленні журналістики,  специфіка навчання в Україні загалом.
   Натомість  вихованці ЧНУ ім. Ю. Федьковича роз­питували про  рівень журналістики в Німеччині, престижність цієї професії там, а також деталі сту­дентського_життя.
   Варто відзначити, що між німецькою та українсь­кою систамами навчання існує істотна відмін­ність. Німеччина практично не підтримує свої  уні­верси­тети. Бюджетні місця там відсутні. Натомість сти­пендії деякі студенти все ж таки отримують, проте із рук благодійних організацій, які, між ін­шим,_піклу­ються_ще_й_про_місце проживання_майбутніх_спеціаліс­тів.
   Отож, як зазначили гості із Німеччини, зовсім не потрібно боятися навчання за кордоном. І
_справді,_якщо_є_така_можливість,_то_чому_б_і_ні?

                                                                                                              Іванна Шкромида
                                                                                                 студентка напряму "Журналістика"
                                                                                                           фото - Романа Пазюка

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 758 | Додав: DoRiaNa | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 sonata  
1
Добре написано, такі зустрічі потрібні, особливо для німецьких гостей - вони вивчають Україну, тож будь-яка інформація від "живих джерел" неоціненна. А зустріч відбулася і з чернівецькими журналістами. Щоправда, деяку інформацію про специфіку роботи в українській журналістиці гостям довго доводилося пояснювати: державні ЗМІ, прихована реклама, журналісти-депутати...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]