Головна » 2011 » Травень » 17 » 9-та Літня школа журналістики газети <<День>> оголошує про набір учасників.
20:54
9-та Літня школа журналістики газети <<День>> оголошує про набір учасників.
Цей газетний проект започатковано 2003 року з ініціативи головного редактора Лариси Івшиної в рамках партнерства газети <<День>> з університетами країни. Керівники вишів неодноразово зверталися до  редакції з проханням надати базу для проходження практики студентами різних спеціальностей. З часом практика перетворилася на Літню школу журналістики. За вісім років десятки молодих людей, що планують пов'язати своє майбутнє з журналістикою, пройшли стажування в редакції газети. Сьогодні серед журналістів <<Дня>> - п'ять випускників Літньоїшколи журналістики.
Учасники Літньої школи журналістики газети <<День>> не тільки підключаються до повноцінної роботи редакції, а й паралельно знайомляться з проектами <<Дня>>, беруть участь у зустрічах з гостями <<Дня>>. Спеціально для Літньої школи журналістики редакція готує походи та поїздки в рамках ідеї <<Інтелектуальний туризм>>. Таким чином учасники вже побували на виставці, присвяченій Петру Григоренку, у музеї видавництва <<Смолоскип>>, Музеї Івана Гончара, Музеї-квартирі Михайла Грушевського, в Крутах, Батурині, Густині, Тростянці, в маєтках українських аристократів на Чернігівщині.

Учасниками Літньої школи журналістики можуть бути лише читачі <<Дня>>.

Для того, щоб узяти участь у відборі до Літньої школи журналістики <<Дня>>, потрібно:

1. Заповнити анкету учасника (додається)

2. Виконати творче завдання - написати есе до 15-річчя газети на тему <<День>> в контексті новітньої історії України>> (до 5000 знаків)

3. Надіслати клопотання про проходження стажування студентами від керівництва навчального закладу або лист-рекомендацію від викладача

Анкета учасника Літньої школи журналістики газети <<День>>:

1. Напишіть кілька рядків про себе (назвемо це <<творчою біографічною довідкою>>): як Вас звати, звідки Ви, де навчаєтесь?

2. Що зараз читаєте? Яким фільмам чи телепередачам надаєте перевагу? Які знакові для Вас місця відвідували останнім часом та які ще плануєте відвідати? З ким з цікавих для Вас людей хотіли б зустрітися?

3. Які власні знання, вміння, можливості можете запропонувати редакції газети? Чим зможете допомогти в її роботі?

4. Чого очікуєте від Літньої школи журналістики <<Дня>>? Який досвід Вас  цікавить передусім?

5. Як давно Ви знайомі з <<Днем>> і яким чином ми познайомилися?

6. В якому відділі газети Ви маєте бажання стажуватися?

Матеріали для відбору до Літньої школи журналістики газети <<День>> надсилайте на адресу premia(at)day.kiev.ua (із поміткою <<Літня школа журналістики <<Дня>>)

Контактна особа - Ольга Решетилова, координаторка Літньої школи  журналістики газети <<День>>,

тел. роб. (044) 414 99 52, моб. (097) 757 15 64

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 885 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]