Головна » 2012 » Серпень » 30
  Журналістика в Німеччині і журналістика в Україні – дві різні практики під однією теорією. У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича викладачі навчили, що таке пошук інформації, звіт, замітка, інтерв’ю. У німецькій журналістиці теоретично ці поняття відрізняються мінімально. Проте реалії зовсім інші.
Якщо у нашому місці виходиш на тротуар і одразу отримуєш болючу тему «Дороги Чернівців», то у Мюнхені з пошуком тем все набагато складніше. За пів дня активного бродіння містом в надії «викопати» щось цікавеньке, траплялися лише вуличні музиканти, колоритні баварські костюми та ігри в м’ячик, якими забавляють себе місцеві пенсіонери. Єдина надія на ексклюзив почала накльовуватися при зустрічі з безхатченком. Проте і вона виявилася марною. «Мій» безхатченко спав на матраці за 200€ (подарунок від перехожої), а випрошених за день грошей вистачало на хліб, ковбасу і пиво. Щось «чорне», на чому можна було б розігнатися журналісту, я так і не знайшла.
  Приблизно так виглядав тиждень, проведений у Мюнхені. Ще один тиждень присвятили теорії. В проміжках між цим нам показували редакції німецьких ЗМІ, знайомили з відомими баварськими політиками та запр ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 770 | Дата: 30.08.2012 | Коментарі (1)