Головна » 2012 » Квітень » 19
  Сьогодні на кафедрі журналістики для студентів 4 курсу відбувся тренінг з журналістського розслідування.
   Його провів колишній головний редактор інформаційного агентства «Буковина онлайн», а нині відомий медіа-тренер Микола Костинян. Об’єктом більш як трьохгодинного заняття став Інтернет як база для проведення розслідувань. Студенти познайомилися з різноманітними пошуковими системами та їх можливостями, практично спробували їх продіагностувати – віднайти теми для майбутніх розслідувань. Як виявилося, поштовхом до написання власних матеріалів такого характеру можуть стати цілком офіційні документи, розміщені в мережі Інтернет – достатньо вміти знайти їх у павутині, при чому це можна зробити й тоді, коли вони вже зняті з офіційних сайтів, але збережені у спеціальному виді пам’яті - кеш. Особливо зацікавили майбутніх журналістів можливості розширеного пошуку у різних системах, перспективи розслідування у блогах та соціальних мережах. Присутні проаналізували аудиторію соціальних мереж, досвід відомих журналістів-розслідувачів, які саме в них здобувають свою аудиторію, причому іноді більшу за аудиторію їхніх ЗМІ. Було наголошено й на ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 711 | Дата: 19.04.2012 | Коментарі (2)


Щорічно 19 квітня філологи відзначають День філологічного факультету. Проте цього року лише святковим вечором не обійшлось: відбувся 2 етап всеукраїнської олімпіади з української мови за професійним спрямуванням та книжковий ярмарок.

  Філологічний факультет як окремий підрозділ ЧНУ ім. Ю. Федьковича постав у 1940 році. З того часу почали відкриватися все нові і нові кафедри. Сьогодні їх налічується сім: кафедра сучасної української мови, історії і культури української мови, української літератури, зарубіжної літератури і теорії літератури, слов´янської філології, румунської філології та журналістики. Тут працює 11 професорів, близько півсотні доцентів та двох десятків асистентів. Студентів тут понад тисячу, і кожного року цей факультет відкриває нові таланти.
  До дня філологічного факультету студенти організували книжковий ярмарок, кошти з якого будуть віддані на благочинність. 18 та 19 квітня проводився 2 етап всеукраїнської олімпіади з української мови, призерів якої нагородили на святковому вечорі.
  Свято відкрив вітальною промовою декан філологічного факультету Борис Іванович Бунчук. А далі ведучі Володимир Півторак та Оксана Ціпліцька представляли милозвучні голоси вокалістів. Першими виступили призери загальноукраїнського конкурсу "Заспівай з викладачем" Лариса Василівна Бережан та Максим Скрипій з піснею пр ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 718 | Додав: Нікуся | Дата: 19.04.2012 | Коментарі (0)