Головна » 2012 » Квітень » 18
 У попередньому записі я подала більш об´єктивну інформацію про фільм, а зараз хотіла би висловити особисту думку стосовно нього та передати свої емоції,які я пережила під час перегляду. Звичайно, розумію, що сайт кафедри журналістики - не особистий блог, і писати тут такі дурнички не варто, проте не факт, що на мій блог будуть заходити мої одногрупники і студенти інших курсів. А мені дуже хотілось, щоб Ви пошкодували про те,що пожалкували 70 хвилин свого дорогоцінного часу і 10 гривень на благодійність задля того, щоб отримати такі враження.
  Фільм вартий уваги хоча б тому, що це один із небагатьох документальних фільмів, відзнятих
українськими митцями на території України саме українською мовою  про українську історію, створений не за державні кошти ще й у форматі ВВС.
  Хоча я не є фахівцем з історії України, а особливо ще й Карпатської, то навіть для таких він є доступним і зрозумілим. Я би його рекомендувала для показу у школах під час вивчення теми історії Карпатської України 1919-1939 років.Адже сама була школяркою і знаю наскільки нудно читати оті однотипні параграфи суцільного тексту,а тут перед тоборю відкриається цілий яскравий світ і ти можеш пережити усі події разом із героями. Ех, якби-то нам на уроках показували такі фільми, ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 914 | Додав: Нікуся | Дата: 18.04.2012 | Коментарі (0)

У кінотеатрі "Чернівці" за підтримки чернівецького відділення НСОУ "Пласт"
18 квітня відбувся прем´єрний показ фільму
"Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939"
Активісти Станиця Чернівці НСОУ "Пласт" в рамках святкування 73-ої річниці подій Карпатської України та 100-ліття "Пласту" запросили продюсера Тараса Чолія презентувати фільм "Срібна Земля" у Чернівцях. Він продовжує серію документальних стрічок про історію України. Попередній - "Золотий вересень" 2010 р. - є хронікою про події в Галичині 1939-1941 років.
  Епізоди нового фільму базовані реальних документах. Усі події справжні.
  Дух Карпатської України передається за  допомогою трьох сюжетних ліній: документальної, художньої реконструкції епізодів та інтерв´ю.

Режисер-Тарас Химич,

композитор-Любомир Соломченко,
звукорежисер-Роман Микульський,
науковий ко ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 1057 | Додав: Нікуся | Дата: 18.04.2012 | Коментарі (0)

18 квітня відбулося засідання Чернівецького прес-клубу реформ.
Темою стало створення українського документального фільму "Срібна Земля".
    Першими містами, де презентували розквіт та становлення "срібної" землі, стали Ужгород, Львів,Тернопіль та Івано-Франківськ.
   А сьогодні  продюсер фільму Тарас Чолій, Микита Васильченко - актор, Ігор Наконечний - заступник керівника чернівецького "Пласту" зустрілися із журналістами Чернівецької області. Ігор Наконечний із радістю запропонував продюсеру презентувати фільм чернівчанам, адже вважає, що Чернівці багато в чому схожі на Закарпаття своєю історією становлення. І хоча нашому краю не вдалося здобути незалежність, але ми так само були відділені від інших частин України. Однією з не менш важливих причин стало святкування 100-річчя організації "Пласт". Серед інших причин - пластуни (зокрема і буковинські) використовують гімн закарпатських колег "Гей, пластуни, гей юнаки!", який написали і вживали на Закарпатті в той важкий період, про який йдеться у фільмі. А перший гімн Пласту - "Цвіт України і краса" - був написаний основоп ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 775 | Додав: Нікуся | Дата: 18.04.2012 | Коментарі (0)

Сьогодні, 18 квітня, на кафедрі журналістики ЧНУ ім. Ю. Федьковича
відбулася зустріч студентів І-IV курсів
з керівником інформаційної агенції БукІнфо,
власним кореспондентом УНІАН у Чернівцях
Сергієм Зарайським.
   Говорили про інформаційні жанри журналістики, а зокрема про замітку як основний формат подання новин. Сергій Анатолійович розповів про історію газети "Вечірні Чернівці", головним редактором якої був два роки. Також поділився досвідом роботи в українському незалежному інформаційному агенстві новин (УНІАН), розповів, що подавати новини нелегко, але дуже цікаво. Дав поради, як вирізнити новину з-поміж звичайних щоденних подій, бо саме це і є основною сутністю кореспондента.
  Студенти ставили Сергію Зарайському інтригуючі запитання, їх цікавило відношення гостя до жовтої преси, його погляди на подання новин на телебаченні, на проблему заангажованості видань. У відповідь на запитання, чи можна вважати блоги журналістикою, відповів, що так, проте зауважив, що вони не є джерелом новин, оскільки блоги подають особисте ставлення  авторів до ... Читати далі
Категорія: Про журкафедру | Переглядів: 702 | Додав: Нікуся | Дата: 18.04.2012 | Коментарі (0)